Alenegang med Olav Heimdal på Lunseheia

EI AV TVITJØNNENE

På Lunseheia ligger snøen lengre enn de fleste andre steder i Birkenes. Jeg tok derfor turen dit opp 1. mars og gjentok den nå sist søndag, selvsagt med ski på beina. Forholdene langs myrdraga var greie for en som er over gjennomsnittet glad i å gå på ski. I tillegg ligger isen halvmetertykk på alle tjern. Derfor gikk jeg over Nebbtjønn, Lomstjønn, Tvitjønnane, Sauetjønn, Dokkedalstjønna, Lauvreistjønn, Smaletjønn, Kroktjønn og Kleivetjønn på mine to skiturer.

SKOGSLØE VED TVITJØNNENE.

Dette høydedraget mellom Lunden og Lia/Vestøl ligger ca. 350 – 400 moh. Området er etter min mening et av de mest idylliske i hele Birkenes med sine mer enn 20 tjern, utallige myrer og fine og lett tilgjengelige topper.

Området har hittil vært lite benyttet, men noen har likevel funnet fram til idyllen. Jeg vet at Randi og Trond Harstad har gått mye på ski der i vinter. Arvid Falander har også gått der en del. Nå på søndag kom han meg i forkjøpet med sine to hunder. Arvid kunne for øvrig opplyse at det ikke ble funnet spor av narkotika i området denne dagen; noe annet ville vel vært en sensasjon.

IDYLL PÅ HOLMEN I DOKKEDALSTJØNNA.

Det var den absolutte stillheten som rådde på Lunseheia disse to dagene. Ikke en lyd var å høre. Jeg hadde en følelse av at også togtrafikken måtte ha stoppet opp. Vanligvis høres den monotone lyden fra toget der det farer fram mellom Fidjetun og Oggevatn, samt lydsignalene som gis når toget passerer Vestøl. Men ikke slik disse dagene. Det var rett og slett helt stille – det var som balsam for sjelen!

 

Olav Heimdal

________________ 

Brukerskapt