Helene (4) brakk fingeren – gikk skirenn en time senere

UNG SKILØPER. Helene Tveit på fire år gikk langrennet på Engesland med brukket finger.

43 utøvere fra barnehage og skolen på Engesland har gått fem skirenn i vinter i IL Gry sin skikarusell. Onsdag var det flott premieutdeling med fine premier. Mange fremmøtte utenfor skolen ble servert vafler og saft, før barna fikk sine velfortjente utmerkelser.

Den mest imponerende utøveren blant barna må være Helene Tveit, som nettopp fylte 4 år.

– Før det siste langrennet brakk jeg lillefingeren hjemme og det var fryktelig vondt, sier Engeslands nye utgave av Therese Johaug.

Mamma Hege Eikås Tveit fortalte at det ble litt gråt fra datteren når uhellet var ute, men at hun insisterte på å gå langrenn.

– Jeg støttet opp fingeren min, og da jeg fikk på votten så gjorde det ikke så vondt lenger, sier lille Helen med stolthet.

At hun i tillegg gikk hele sløyfen på over 2 kilometer, forteller om en tøff liten skiløper.

Leder av IL Gry. Linda Vegusdal Stølen. forteller at det har vært stor deltagelse fra de unge i Vegusdal.

– Hele 35 løpere har gått i snitt i løpet av de fem arrangerte løpene våre. I tillegg stilte en god gjeng med voksne opp de to siste gangene vi hadde onsdagsrenn, forteller idrettslederen.

Den yngste løperen var nevnte Helene Tveit som er født i 2017, mens den eldste var Hanna Aas på 15 år.

Det var Linda Vegusdal Stølen og Pernille Vea som sto for utdelingen, mens det var flere voksne både ute og på kjøkkenet som jobbet dugnad for barna denne dagen. Covid-19 reglene ble overholdt godt utenfor skolen.