Askeurne fra Aanesland Fabrikker står nå utstilt på Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

PÅ NASJONALMUSEET: Det er absolutt en fjær i hatten for oss at urnen vi produserer her er funnet verdig en plass på Nasjonalmuseet, sier Gunnar Adolf Aanesland ved Aanesland Fabrikker.

– Nasjonalmuseet er på utkikk etter norske designskatter som bør vises frem. Vår urne i gran ble valgt ut fordi den var et uttrykk for utmerket norsk design og produksjon, sier Gunnar Adolf Aanesland ved Aanesland Fabrikker. Han synes naturlig nok det er en fjær i hatten at Nasjonalmuseet har lagt merke til deres produksjon.

Det er anerkjente Hareide Design som står bak utformingen til urnen som blir produsert hos Aanesland Fabrikker. Under firmanavnet Norgeskisten produseres og selges det kister og urner fra bedriften ved Valtjønn.

– Jeg vil anslå at vi har solgt omtrent 100 urner, og kanskje 50 kister til hele landet, sier Aanesland.

Norges første offentlige kunstmuseum Nationalmuseet, ble åpna i 1837. Så gikk det under navnet Nasjonalgalleriet. Etter sammenslåing av Nasjonalgalleriet, Arkitekturmuseet, Kunstindustrimuseet og Museet for samtidskunst i 2003 går det nå under navnet Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.