KrF kommer med spørsmål til ordføreren i kommunestyremøtet om boforholda til de med rusmisbruk og psykiske lidelser 

 

Sist uke var formannskapet og ledere i Birkenes kommune på befaring ved boligene i Smedens Kjerr som kommunen tilbyr personer med rusmisbruk og psykiske lidelser.

Birkenesavisa her denne sommeren hatt artikler og leserinnlegg knytta til botilbudet til denne brukergruppa i bakhagen til kommunehuset. Avisa ønsket å være til stede ved befaringa sist uke og møtte fram til oppgitt tidspunkt. Da var den imidlertid allerede unnagjort. I etterkant har ordfører Gyro Heia (Sp) skriftlig beklaget at dette skjedde uten at Birkenesavisa ble informert.

Torsdag denne uka har kommunestyret sitt første møte etter ferien. Til dette møtet har nå KrF ved gruppeleder Torbjørn Bjorvatn meldt inn følgende spørsmål (interpellasjon) til ordføreren: «Hva gjør kommunen for å bedre boforholdene til mennesker med rusmisbruk og psykiatriske lidelser i kommunen? Når vil disse løsningene være på plass? Hva skjer med boligene i Smedens kjerr?»

Knytta til spørsmålet gir Torbjørn Bjorvatn følgende kommentar til Birkenesavisa: «Kristelig Folkeparti har et sterkt sosialpolitisk engasjement. Mennesker med psykiatriske lidelser er blant de som har størst behov for fellesskapets støtte. En annen gruppe er de som er avhengige av og/eller misbruker alkohol eller narkotika. Av og til sammenfaller disse helseutfordringene, andre ganger ikke. Uansett må samfunnet være der for dem. Oppslag i lokalpressen kan tyde på at tilbudet til denne brukergruppa i Birkenes er og har vært mangelfull. Samtidig reiser oppslagene og debatten spørsmål omkring grensa mellom det offentlige og enkeltmennesket, ansvarsforholdet mellom politikere og administrasjon og samordningen mellom ulike etater i kommunen på dette saksfeltet. Kristelig Folkeparti vil ikke legge skylda på noen, men mener at disse spørsmålene må stilles og også besvares. Et grunngitt spørsmål (interpellasjon) i kommunestyret er én måte vi som folkevalgte kan sette dagsorden. Det er også en anledning for ordføreren å fortelle hvordan kommunen akter å løse disse oppgavene framover.»