Birkenes Samskaping er åpna. Ordfører Gyro Heia: – Jeg vil se lys i vinduene her

FORVENTINGSFULL. Ordfører Gyro Heia vil se liv og røre i nyåna Birkenes Samskaping

De nye kontor- og møtelokala til Birkenes Samskaping ble offisielt åpna midt på Strøget på Birkeland mandag ettermiddag.

Til stede var et tjuetalls ledere fra det lokale næringslivet, forvaltninga og de ledende folkevalgte.

Birkenes Samskaping skal være en møteplass for næringslivet i Birkenes. Her skal det tyske vindkraftkonsernet RWE, Vindmuligheter, Birkenes Næringsforum og Agder Tresenter møtes.Birkenesordfører Gyro Heia (Sp) sa i sin gratulasjonstale at Birkenes Samskaping er viktige for både lokale og regionale bedrifter.

– Agder trenger av og til litt fornyelse. Det samme trenger vi i Birkenes. Og vi blir sterkere når vi står sammen, sa Heia.

Ordføreren håpte at småbedrifter nå kunne samarbeide bedre, og at også enkeltmannsforetak vil lykkes.

– Vi har en ressurs her i Birkenes – det blåser i trærne. Jeg håper at jeg ser lys i vinduene, at jeg vil se liv og røre her i huset, avslutta Heia.

Fylkesordfører Arne Thommassen (H) trakk i sin tale fram FN sine 17 bærekraftmål. – Flere av utfordringen vi står overfor, trenger at vi trekker i samme retning. Jeg støtter birkenesordførere helt ut. Lokal satsing på vindkraft i Birkenes er viktig for Region Agder, sa han.

Konsulent og lokal representant for RWE, Kjell Rune Nakkestad, fortalte, at tyske RWE er nest størst i Europa på havvind, og store på landvind – et slags Equinor. Han nevnte videre at det nå handler om investeringer på mellom 800 millioner og 1 milliard kroner. – Veldig mye kan komme lokalt, sa han.

Birkenes Samskaping ønsker å ha et spesielt fokus på bærekraft, fornybar energi og innovative næringsprosjekter. Åpninga ble leda av Trygve Raen, styreleder i Vindmøller A/S og Birkenes Næringsforum.