Lena og Tore på Fidjetun har nå helgeåpent etter å ha fått bevilling for servering av mat

Kafedrifta i den gamle landhandelen på Fidjetun er nå i gang. Nylig fikk Lena Strøyer og Tore Hvaal serveringstillatelse av Birkenes kommune.

– Vi har hatt forsiktig åpning de siste lørdagene og søndagene nå i mai, Særlig er det syklister og veteranbilfolket som har oppdaga stedet, forteller Tore Hvaal til Birkenesavisa.

Ryktet sprer seg om at det igjen er liv i det røde huset ved riksvei 406 – et uvanlig spisested i restaurert retrostil.

– En fra Arendal Cycleklubb ringte oss forleden, og plutselig dukka det opp ti syklister derfra. Noen syntes maten som Lena raskt diska opp med var uvanlig billig, og betalte dobbel pris. Fornøyde gjester setter vi jo pris på, sier Tore.

Det har tatt si tid å få bevillinga for servering av mat. Særlig utfordrende har det vært å tilfredsstille krava til brannsikkerheten inne. Nå er et trådløst varslingsanlegg mot sentral på plass. Det samme er en 17 siders rapport.

Kafeen serverer gjestene både ute i hagen og inne i den gule stua ved siden av den gamle intakte landhandelen.

– Nå er det jo Norgesferie som gjelder for folk. Og avstanden fra kysten og Birkeland opp hit er passe lang nok til å ta seg en liten tur, sier Tore.

Serveringsbevillinga er gitt til Fidjetun A/S. Lena er daglig leder og Tore er styreleder. De driver stedet sammen.

Lokalet er foreløpig ikke godkjent til næringsvirksomhet. Kommunen har i serveringsbevillinga derfor presisert at eier og daglig leder sjøl er ansvarlige for forsvarlig drift, inklusiv blant anna brannsikkerhet og trafikksikkerhet.


NYTT LIV I GAMMELT HUS. Lena Strøyer og Tore Hvaal har nå fått bevilling for servering av mat for veifarende gjester. (Foto: Privat)

 

KLART FOR GJESTER. I den gule stua er det nå få servering på lørdager og søndager. (Foto: Privat, Tore Hvaal)