Bilhorn framfor fløyter

TOPPTUR: Siv Halldis Aas med sine barn, Maria, Hanna og Tomas. De hadde planer om å ta en topptur etter dagens program på skolen..

Over femti biler møtte opp til annerledesdagen på Engesland.

Store og små måtte bli i bilene på grunn av alle forsiktighetsreglene, og noen få lot seg lokke ut for å ta bilde og fortelle hva de syntes om å feire i disse koronatider. Men nasjonaldagen må feires, uansett vær og omstendigheter og feira ble den på Engesland. Bilene kom pynta og fine og stilte pent opp på skoleplassen. Sola skinte og det norske flagget flagra i vinden.

Blide mennesker holdt seg pent i bilene, og bare tutinga fra bilene viste at de fikk med seg det som ble sagt.

Det ble korpsmusikk av bygdas eget korps, og frilufts-gudstjeneste ved Frode Eikrem. Det var nok aller første gang det skjedde ved ballbingen her. Men høytidelig og fint ble det likevel med Fedrelandsalmen og det heile.

Alle barna fikk is og brus utdelt i bilene av komiteen med de foreskrevne hanskene på, og i stedet for idrettsleker var det Kahoot-konkurranse. Barna syntes nok det var litt kjedelig å sitte i bilene på selveste dagen da alle bruker å springe rundt og kose seg sammen med de andre og spise pølser og is.

Det var sikkert også mange voksne som savna å få prate og drikke kaffe og se på barna som vanligvis får leke fritt her. Veldig stille og annerledes ble dette.

Bjarne Bjorvatn holdt årets tale for dagen.

FLAGG: Frank og Tor Nordihus.

LUE: Kristin, Ole Kristian, Lena og Andreas Aas.Legg merke til de fine luene som passa godt til dagen! Det var noe med noe skiskyting, for dem som kan noe om sport!

ORDFØRER: Årets leder i 17.mai komiteen, Gyro Heia, nydelig antrukket i bunad ledet festlighetene.