Uenige om penger og rovdyr

PLAST: En jente går på en forsøplet strand i havnebyen Tema utenfor Accra i Ghana. Bildet er tatt i forbindelse med statsminister Erna Solbergs besøk til landet. FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix

Verdens naturfond (WWF) får inntektene fra årets TV-aksjon og 12.000 kroner fra kommunen.

Søndag 18. oktober går årets TV-aksjon av stabelen, og årets innsamling går til Verdens naturfond (WWF) og deres kamp for å bekjempe plast i havet.

Årets TV-aksjon skal etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900.000 mennesker Sørøst-Asia. I samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv skal TV-aksjonen redusere utslipp av plast til elver og hav med 7.000 tonn årlig, ifølge NRK.

– Min motstand mot det økonomiske bidraget fra kommunen er ideologisk. Skal vi som fattig kommune gi tilskudd til Asiatiske land for å rydde egen søppel? WWF-toppsjefen har i tillegg svært godt betalt, sier Odd Gunnar Tveit (Frp), og legger til:

– Jeg ser at også i Norge protester man på at WWF skal få penger, for noen ser dette som et angrep på husdyr og støtte for rovdyr.

Han er ikke ukjent med å protestere mot at kommunen bruker penger på TV-aksjonen, men får som vanlig ikke støtte blant flertallet i formannskapet. Under saksbehandlinga kommer det fram at også Senterpartiet har nølt seg fram til at verdens naturfond er verdig mottaker av TV-aksjonens penger.

– Vi har diskutert organisasjonen som mottar pengene, men vi støtter formålet, og går derfor inn for dette, sier Anders Topland (Sp).