Kreftkoordinator på MC

KREFTKOORDINATOR: Mari Janne Haugstad-Stø på plass på kontoret i første etasje på kommunehuset, i gangen mellom aktivitetssenteret og serviceleilighetene. FOTO: Birkenes kommune

Birkenes kommunes nye kreftkoordinator er utdanna hjelpepleier, sykepleier og palliativ sykepleier. Snart er hun utdanna MC-fører også.

Det melder Birkenes kommune selv på sine nettsider. Mari Janne Haugstad-Stø er kommunens nye kreftkoordinator, en stilling hun allerede har hatt en håndfull måneder.

– Jeg har meldt meg inn i Grimstad MC-klubb, og snart skal jeg ta motorsykkellappen, sier Mari Janne Haugsta-Stø, stolt eier av en Harley Davidson.

Den 41 år gamle jærbuen er gift, bosatt i Grimstad og var tidligere svært aktiv i Røde Kors hjelpekorps, ifølge kommunens nettside. Hun har lang erfaring som sykepleier, først på Bryne, deretter i Lillesand. De siste tre årene har hun tilbrakt på medisinsk sengepost ved sykehuset i Arendal.

Gjennom årene har det vokst fram en motivasjon til å jobbe som kreftkoordinator. Derfor var hun ikke sein om å søke da stillingen i Birkenes dukket opp, skriver kommunen.

– Og så var jeg så heldig at jeg fikk den, sier Haugstad-Stø til egen arbeidsgiver.

Mange oppgaver

Som kreftkoordinator skal hun være lett tilgjengelig for pasienter og pårørende og hjelpe dem med å koordinere og tilrettelegge hverdagen på en best mulig måte.

Hun skal sørge for gode rutiner og systemer for kreftomsorgen i kommunen, hun skal være samtalepartner og gi råd og veiledning, hun skal samarbeide med fastlege, hjemmetjeneste og sykehus.

Hun skal også følge opp i hjemmet, koordinere tjenester og holde oversikt over tilbud som kan være aktuelle for pasienter og pårørende.

Ta kontakt

Sin første arbeidsdag i Birkenes kommune hadde hun allerede 12. desember. Inntrykket så langt er at det kan være greit å jobbe i en liten kommune.

– Ting er litt oversiktlig. Folk er blide og hjelpsomme hele tida, sier kreftkoordinatoren.

Hun oppfordrer folk til å ta kontakt.

– Hvem som helst kan ta kontakt. Du trenger ikke henvisning fra lege eller noe sånt. Det er bare å ringe eller banke på døra, sier hun.

Hvis du lurer på hvor døra er, så er den i ganga ved aktivitetssenteret i første etasje på kommunehuset.