Megler om boligfelt

IB-4: Kartutsnittet viser boligfeltet IB-4 markert med gult. Tovdalselva og Birkenes til venstre. Kirka markert med laksefarge.

Meglingsmøte i begynnelsen av desember om boligområde på Birkenes.

– Bakgrunnen for å gjennomføre megling, er at muligheten for å komme frem til en løsning som partene kan godta, anses for å være best på lokalplanet. Det søkes derfor å oppnå et resultat gjennom forhandlinger, hvor begge parter har plikt til å vurdere muligheten for å inngå kompromisser, skriver avdelingsleder Eva Louise Jørlo i Justis- og vergemålsavdelinga hos Fylkesmannen i Agder.

I august vedtok politikerne en kommuneplan som både fylkeskommunen og Fylkesmannen har reist innsigelse mot. Stridens eple er et boligfelt ute på Birkenes, et par-tre lange steinkast øst for kirka. Nå kaller Fylkesmannen inn til meglingsmøte mellom partene. Det skjer 6. desember, og det er satt av to og en halv time til møtet.

Møtet vil foregå i Arendal og ledes av fylkesmann Stein A. Ytterdahl. I kommunestyret i august advarte kommunalsjef Halvor Nes politikerne å vedta en plan som førte til megling. Han antok den gang at meglinga ville ta et halvt år.