Vant pengepremie

DE TRE NOMINERTE: Alle de nominerte fikk med seg en pengepremie til sine organisasjoner. Håkan Billing (f.v.) for Norsk Ornitologisk Forening, avd. Oslo og Akershus, vinner Kjellrunn Skjerve for Innherad turlag, og Wenche Flaa Eieland for Birkenes kommune. FOTO. Norsk Frilutsliv

Hun nådde ikke helt til topps, men stakk likevel av med 10.000 kroner.

Under årets festival «Friluftsliv for alle» ble Kjellrunn Skjerve fra Innherred turlag tildelt Friluftslivets Ildsjelpris. Dermed nådde ikke Wenche Flaa Eieland fra Birkenes opp.

– Det er svært stort at jeg står her og mottar denne prisen, for det er så mange andre som har gjort seg fortjent til dette, sier Kjellrunn Skjerve til Norsk Friluftsliv.

Hun hadde, sammen med de to andre finalistene, tatt turen til Stenberg på Vestre Toten for å være med på utdelinga.

Pengepremien for ildsjelprisen er på 50.000 kroner, og vinneren annonserte allerede fra scenen hva pengene skal gå til.

– Jeg ser på den aktiviteten bak meg på tjernet, og sånne tjern har også vi i turområdet vårt. Jeg ønsker å skaffe noen kanoer eller robåt slik at barn, unge og familier kan få glede av dem, slik som jeg ser her i dag, sier hun

Ideen til sånn vannaktivitet fikk Skjerve da hun var på tur til et utsiktspunkt i Levanger og så ned på tjernet under årets kulturuke. Da var det ei som sa hun savnet at det ikke er noe aktivitet nede på tjerna, der ungene kunne få padle litt og sånn.

Eieland reiste vel og merke ikke tomhendt hjem fra Toten. Alle finalistene fikk en pengepremier, så også hun. De 10.000 kronene tilfaller organisasjonen som finalisten representerer, og i Eielands tilfelle er det Birkenes kommune.