– Mektig stolt over prestasjonene

VIDERE. I år ble ingen kunst eller musikk/danseinnslag fra Birkenes sendt videre til landsfinalen. Men det er likevel tre unge birkenesinger som kan få muligheten til å vise seg frem på landsfinalen i Bodø. To av disse er konferansierene Vilma Håkedal og Selma Dalene, som overbeviste stort. (Alle foto: Kulturkontoret, Birkenes kommune)

24 ungdommer fra Birkenes gikk videre fra UKM på Birkeland til den store UKM fylkesfestivalen på Evje i helgen. 300 ungdommer fra hele Agder var samlet i Otrahallen og her gikk det i ett med aktiviteter, forestillinger og mye gøy både fredag og hele lørdagen.

VIDERE. Etter imponerende innsats er også tekniker og scenearbeider Casper Westberg klar for landsfinalen i Bodø i slutten av juni.

13 av våre lokale ungdommer reiste opp på fredagen og fikk øvd gjennom sine låter. I tillegg var det fredagstaco og kick-off på kvelden for å bidra til at ungdommene fra ulike kommuner på Agder skulle bli kjent med hverandre. Overnattinga skjedde i klasserom på det tidligere Hornnes landsgymnas.

Lørdagen var viet til forestillinger og kunstutstilling. Allerede i starten av programmet var Vilma Håkedal i aksjon som konferansier, og hun imponerte stort. Hun var trygg, slagferdig og meget god på scenen. Det samme kan sies om Selma Dalene som også var konferansier og gjorde sin entre litt senere på dagen.

STOR APPLAUS. Hip hop-gruppa «Envy» med Natalia Glama i spissen fikk stor applaus fra salen.

Først ut fra Birkenes av deltakerne var hip hop-gruppa «Envy» med Natalia Glama i spissen som fikk stor applaus fra salen. Emma Bjerke Dalene og Julie Bjørnstad var neste par ut med sangen «Easy on me». Utrolig fint og ekstra stas for de å synge med et fantastisk husband.

SANG. Emma Bjerke Dalene og Julie Bjørnstad sang «Easy om me».

I løpet av dagen ble det kjørt gjennom 90 innslag som alternerte mellom 2 ulike scener, en musikkscene og 1 dans/teaterscene. Klokka 14 åpnet en spennende og flott kunstutstilling og her var 5 kunstnere fra Birkenes representert. Alle med spennende og unike kunstverk.

GIFTIG SOPP. Teatergruppa med sketsjen «Giftig sopp» Fra v: Ida Oline Holm, Amalie Heimdal, Emma Bjerke Dalene, Sarah Emilie Kleven, Frida Mo Reiersen og Carmen Emmeli Soløy Johansen.

I neste scenebolk fikk man se og høre den artige teatergjengen fra Blink kulturskole som viste den lille og morsomme forestillingen «Giftig sopp». Deretter var det 14 år gamle Leni Annabelle Steinsland som imponerte med sin låt «Lose control». Nesten helt til sist på lørdagskvelden, foran en fullsatt sal, gjorde guttebandet «Clueless» sin entre med sin låt «Gravity». De høstet stor applaus fra publikum!

SLAPPER AV. Clueless slapper av med litt spill. Fra v: Markus Raen, Noah Raen og Julian Stordal.

Litt av hensikten med fylkesfestivalen er, i tillegg til å vise fram masse god ungdomskultur, at ungdommene som er der kan bli bedre kjent med hverandre. Ved å bivåne hverandres innslag vil det forhåpentligvis gi inspirasjon til å fortsette med ulike kulturuttrykk! En virkelig spennende ungdomshelg!

– Jeg kan ikke annet enn å være mektig stolt over prestasjonene til Birkenesungdommene, og her var utrolig mange dyktige ungdommer fra hele Agder.

Alle innslagene under fylkesfestivalen kan sees på ukm.no

 

Wenche Flaa Eieland

Kulturleder

 

_________________

Brukerskapt