Banksjefen overraska

OVERREKKELSE: God stemning da banksjef Bjørg Jortveit og finansiell rådgiver Simon Skuggevik fra Sparebanken Sør kom på besøk til Birkeland musikkorps og styreleder Silje Tveiten med en sjekk på 35.000 kroner og tre kasser med ferske hveteboller.

Stemninga var høy da banksjefen i Sparebanken Sør kom på uventa besøk til Birkeland Musikkorps.

– Det er jo kjempefint å få sånne gaver, sier styreleder Silje Tveiten i Birkeland Musikkorps.

Hun har nettopp mottatt en sjekk på 35.000 kroner fra banksjef Bjørg Jortveit i Sparebanken Sør i Lillesand. Banksjefen forteller at de tidligere også har gitt penger til skolekorps og at det i år var en ny utdeling på 2,5 millioner kroner fra Sparebanken Sørs gavefond. Pengene blir fordelt på korps over hele Sørlandet.

Viktige kulturformidlere

– Sparebankene har en ordning som er forankra i sparebankloven, at vi skal sette av så og så mye til gavefond, forklarer Jortveit.

Disse pengene skal da banken fordele ut til lokalsamfunnet, til lag og foreninger. Med gavetildelingen ønsker banken å gi en håndsrekning til skolekorpsene, som får lite offentlig støtte og jobber hardt for å få endene til å møtes. Banksjefen understreker også at korps er viktige kulturformidlere som gleder mange med sin musikk i bygd og by.

FANFARE: Aspirantene spiller en fanfare til ære for de gavmilde gjestene.

Flere dugnader

At pengene kommer godt med er det nok ingen tvil om.

– Vi søker jo støtte fra ulike fond, men dette har vi ikke søkt om, så det er jo kjempe kjekt. Og det er faktisk ganske mange dugnader i størrelsen på beløpet, påpeker Tveiten.

Sommeruniformer

Banksjef Jortveit framholder at pengegaven kan brukes til å skifte ut gamle instrumenter og supplere uniformer til de drøyt 40 musikantene i Birkeland musikkorps.

Tveiten bekrefter at uniformer og nye instrumenter har høy prioritet. Hun ser ikke bort fra at noe av pengene kan bli brukt til å finansiere sommeruniformene som musikantene har drømt om lenge.

– Men det må vi diskutere i styret, understreker styrelederen.