Sparebanken Sørs Idrettsstipend til Martin Uldal

IDRETTSSTIPEND. Banksjef i Sparebanken Sør Lillesand, Monica Igland, overrakte mandag sjekken på 50.000 kroner til Martin Uldal. Han er en av 12 utøvere i Agder som mottar et slikt stipend fra Sparebanken Sørs Idrettstipend, som en håndsrekning i satsingen fremover.

Skiskytteren Martin Uldal (23) fikk mandag overrakt en sjekk på 50.000 kroner fra Sparebanken Sørs Idrettsstipend.

Sparebanken Sør gir i år idrettsstipend til 12 utøvere i Agder, som hver får 50.000 kroner, som bidrag til deres videre satsing. Det var banksjef Monica Igland i Sparebanken Sør, Lillesand som overrakte sjekken til Martin Uldal.

– Det var ikke vanskelig å velge Martin. Han holder et høyt nivå, og vi vil på denne måten motivere til videre satsing, sier Igland.

I et skriv BA har mottatt begrunner Sparebanken Sør, tildelingen slik:

– Martin har markert seg sterkt i skiskyttersporet de siste sesongene. Resultater omfatter bronse EM normaldistanse senior 2024, to seiere og ytterligere syv pallplasser i
IBU-cupen 2023/24 og 5. plass NM skiskyting fellesstart 2023. Han er også med på rekruttlandslaget. Å ta steget fra junior til god senior internasjonalt er en jobb som krever utholdenhet og nøyaktighet. Martin har over tid vist at denne jobben tar han på alvor, både i planleggings- og målsettingsfasen, men også i praksis på felt. Martin er innovativ, målbevisst og ambisiøs. Han er et forbilde for de andre utøverne på laget med at han alltid prøver å finne nye løsninger, som er mer effektive eller bedre. Denne pågangskraften er en del av kjerneverdiene til rekruttlaget. Martin har som mål å bli best i verden. Han ønsker å være med å prege utviklingen av skiskyttersporten. De litt mer kortsiktige målene hans er å gå verdenscup neste sesong, og han ønsker å ta sin første seier og pallplass der.

Martin på sin side er takknemlig for et viktig bidrag i den videre satsingen.

– Det gjør at jeg kan være mer profesjonell, og få mulighet til å bruke mer tid på det som gjør meg bedre, sier Martin.

Han forteller videre at det kan bidra til å trene mer i utlandet, og da spesifikt i høyden. OL-øvelsene i skiskyting 2026 går i høyden i Anterselva, noe som gjør at utøverne har fordel av å trene mye i høyden.