Snellene er tilbake

Snelleklang er tilbake og synger i frikirka fredag.

Det er god stemning i frikirka på Strøget når Snelleklang møtes til øvelse. Lokalet er fremdeles under oppussing med stiger og malingsspann på gulvet, men de 13 snellene er ivrige etter å teste den nye scenen. Fredagen under åpningshelga av det nye lokalet, skal de nemlig opptre.

– Det er veldig gøy å ha startet opp igjen. Det har vært et savn å synge med den gjengen, sier Janna Risdal Ånesland, sopran og solist i gruppa, og legger til:

– Nå gleder vi oss veldig til å lage konserter for bygda igjen.

Snelleklang startet opp igjen i januar etter å ha ligget i dvale siden julekonserten 2017. I forrige runde sang de for fulle hus i både Birkenes kirke og på folkehøyskolen.

Det var åpningskonserten i frikirka som satte et par sneller på ideen om å samle gruppa igjen. Gjennom et annet korprosjekt dukket det samtidig opp en aktuell dirigent.

Chatrine Hovland, opprinnelig fra Rogaland, men bosatt i Kristiansand, takket ja til å være musikalsk ansvarlig. Hun har erfaring som dirigent fra andre kor, er selv en dyktig sanger og har gode musikere med seg. Sjangeren hun beveger seg mest i er gospel, men med Snelleklang blir det i tillegg innslag av både pop og country.

Elisabeth Stordal