Jubilerer uten en tråd

Plakatbildet til Birkenes Bygdekor

UTEN EN TRÅD: – Altså, vi hadde bukser på, bedyrer Harald Try (bak til høyre). Sammen med Finn Stoveland (t.v.) og Helge Hansen stilte han sporty opp da bildet til reklameplakaten skulle tas.

KULTUR/BYGDELIV. Birkenes Bygdekor skal vise fram sitt mangfold når de markerer 30-årsjubileum med forestillingen “Uten en tråd”. Sangerne forsikrer imidlertid at det blir med klærne på – det er bare repertoaret som ikke har noen tråd.

Med skuespiller Lars Emil Nielsen, et tre mann stort band og proff lys og lyd i ryggen, ligger det an til en kulturopplevelse av format.
– Dette må ikke folk gå glipp av, sprudler Anne Karin Aabel, som kommer innom redaksjonen med plakat og informasjon.
Sammen med resten av sangerne håper hun at de skal klare å fylle alle de 200 setene i Kulturarenaen på Valstrand, ikke bare én, men to ganger. Én på lørdag 3. november, og én dagen etter.

Import fra Lillesand

Fra Lillesand har koret vært så heldige å ha fått hanket inn Lars Emil Nielsen, populær skuespiller og revymann. Han får den krevende oppgaven å binde sammen den trådløse festforestillingen. I tillegg har han stått for koreografi.
Nielsen er nok kjent for mange sørlendinger gjennom sommerrevysuksessen “På nyklipte stier”, som har gått flere somre i Lillesand. Det kan også være en viss fare for at Nielsens alter ego “Berit fra Tuna” dukker opp.
– Jeg tror kanskje ho har litt lyst til å begynne i koret, hinter Anne Karin Aabel.
Programmet vil vise et allsidig bygdekor, med innslag som spenner fra ballader, klassisk latin, via 60-talls og Abba, til revyinnslag ved Lars Emil Nielsen.
– Og noen overraskelser, smiler Aabel hemmelighetsfullt.
Hun nekter å røpe noe, men kan si såpass som at noen og enhver kan dukke opp i ny drakt.
– Og selvsagt blir det kaker og kaffe – ingen korkonsert uten, legger Aabel til.

Et stort løft

Forestillingene blir det største løftet bygdekoret har hatt. Eventuelle inntekter går til drift av koret.
– Men vi har Birkenes Sparebank som hovedsponsor i ryggen, og flere andre “gode hjelpere” som gjør at vi tør å gjennomføre dette, sier Aabel, som gleder seg stort sammen med resten av medlemmene av Birkenes Bygdekor.