Klippekort i sporet

IVRIG: Snart 4 år gamle Liam Hornnes legger ut fra start med mamma Remedios på den ene siden og pappa Geir på den andre.

Perfekt start på skikarusellen i Birkenesparken.

Ledere og deltakere i barneidrettsgruppa i Birkenes IL kunne ikke bedt om bedre vær- og føreforhold da vinterens første skikarusell gikk av stabelen i Birkenesparken onsdag kveld. Halvannen minus, oppholdsvær og nypreparerte spor.

– Heilt perfekt. Løypene ble kjørt opp på nytt i formiddag, så det kan ikke bli bedre, sier Hege Teigen med et stort smil.

Barneidrettslederen er travelt opptatt med å registrere nyankomne karuselløpere, samtidig som hun samler inn startnumre fra de som synes de har gått nok. Vi klarer likevel å få klemt inn noen spørsmål, og Hege kan fortelle at Barneidretten har cirka 80 deltakere denne vinteren, fordelt på to grupper.

Begge holder til i Birkeneshallen på onsdager, når det ikke er skikarusell, da. 3-og 4-åringene trener fra klokka 17 til 18 og 5-7-åringene fra 18 til 19.

Populært

Men nå er det snø og skiføre, og da er det skikarusell som gjelder. Onsdag kveld gikk vinterens første av stabelen i Birkenesparken, og at det er populært er ikke vanskelig å se.

Lysløypa i Birkenesparken formelig kryr av unger med ski på beina. En rask opptelling røper at mer enn 60 av de 80 faste barneidrettsmedlemmene er på plass. Noen har allerede noen turer på baken, andre sesongdebuterer.

Noen er drevne skiløpere, andre tar sine første prøvende stavtak. De kan velge mellom kort og lang løype. Kortløypa går de 7-800 meterne rundt fotballbanene, mens langløypa betyr hele lysløypa på cirka tre kilometer.

Saft og kjeks

Blant dem som ikke har gått så altfor mye, er Liam Hornnes (snart 4).

– Det er den andre skituren hans, kan pappa Geir fortelle.

Mamma Remedios er også med når lille Liam legger ivei med stor iver. En snau kilometer seinere er smilet fortsatt på plass hos (snart) 4-åringen. Det kan kanskje også kjeksen og saften som serveres i start- og målområdet få noe av æren for.

En som allerede er på plass på matstasjonen er seks og et halvt år gamle Heine. Han har et par runder i beina og trenger saftpåfyll. Like etter er det ut på ny runde, sammen med kompisen Kristian.

Klippekort motiverer

– I fjor innførte vi et nytt klippekort der barna får et nytt symbol hver gang de deltar. Det synes de er veldig stas, og så synes de det er gøy å se hvor mange ganger de har deltatt, forteller Hege Teigen.

Nye startnumre av samme type som de store skistjernene bruker, med sponsormerker og alt, ble også kjøpt inn i fjor. Så nå ser småtassene ut omtrent som forbildene de kan se på skjermen hver helg. Men finnes den nye Lars Helge eller Gunn Margit her, da, mon tro?

– Åja, det tror jeg helt sikkert, svarer Hege Teigen, før hun må hive seg rundt og ta imot en kø av små skiløpere som er ferdige med kveldens økt.

SESONGDEBUT: Tuva (5) og Alma Sofia (4) tar sin første skitur for vinteren i lysløypa i Birkenesparken onsdag kveld.

KLARGJØRING: Maja Lindtveit får hjelp av pappa Torstein til å få på votter og staver før start. Startnummeret er allerede på plass.

POPULÆRE KLIPPEKORT: Hege Teigen viser fram klippekortet som barna får når de deltar på sesongens første skikarusell. Hver gang de deltar får de et nytt symbol på kortet.

PUST I BAKKEN: Seks og et halvt år gamle Heine unner seg et glass saft før han legger ut på en ny runde rundt fotballbanene.

ENERGIPÅFYLL: Ingen slipper forbi barneidrettens Jøl Arne Suggelia før de har tatt en kjeks eller to.

FOLKSOMT: I start- og målområdet er det et yrende liv mesteparten av timen skikarusellen varer.