Jonas ble årets spiller

GJEVT ØYEBLIKK: Trener Glen Jørgensen gratulerer Jonas Hauge som årets spiller på Birkenes IL gutter 13.

13 år gamle Jonas Hauge var en av mange unge fotballspillere som ble hedra med statuett og rosende ord da fotballgruppa i Birkenes IL avholdt sin første fotballbankett i frikirkas nye storsal.

– Solid, teknisk og hardtarbeidende indreløper som kan brukes i flere posisjoner. Svært lærevillig og lydhør. Behandler lagkamerater, trener, motspillere og dommer med respekt. En kjernekar!

Trener Glen Jørgensen sparer ikke på konfekten når han grunngir hvorfor nettopp Jonas er Årets spiller på Birkenes IL gutter 13 denne sesongen. Belønningen er en flott statuett til odel og eie.

HEDRET: Et knippe årets spillere og toppskårere, med en gjeng medspillere i ryggen. Foran fra v.: Jonas Hauge, Christina Stray Imenes, Adrian Slåtsveen, Anette Hangeland, Hanne Helleland, Sophea Loeun Alizadah, Kaia Aamlid Bjelland, Johanne Birkeland Sørlien (bak), Aldrine Jashari, Julie Birkeland, Anne Håbesland, Knut Arild Espegren (bak) og June Risdal Skalstad.

Bankett i frikirka

Fotballgruppa har lang tradisjon for å arrangere pokalfest på Idrettshuset i Birkenesparken for alle aldersbestemte lag etter endt sesong. I år har de gjort en vri. Mens årsklassene fra 7 til 12 år følger den gamle tradisjonen, samles årsklassene fra 13 år til senior til bankett i storsalen hos Birkeland frikirke.

Spillere og ledere trakteres med stående tapasbuffet i kafeen før de inviteres inn i en festpynta storsal. Til premiere på videoen til fotballgruppas nye kampsang «1924» som ble urframført under bankens store gratiskonsert på Tobias’ Jorde, med horder av BIL-spillere som kor. Til underholdning av plateaktuelle Bjørn Olav Hartvigsen og storebror Finn Kristian. Og ikke minst til utdeling av priser til årets spillere og toppskårere.

I aldersmessig stigende rekkefølge kalles de ti lagene opp på scenen for å få noen rosende ord av trener eller lagleder. Noen presenterer hver spiller på laget, andre nøyer seg med å summere opp lagets prestasjoner i serie og cup. Mens de fleste på laget vet hvem som er toppskårer, er spenningen alltid stor rundt hvem som blir kåra til årets spiller. Kriteriene er litt ulike fra lag til lag, men faktorer som lagspiller, gode holdninger og sportslig utvikling går igjen.

ILDSJELER: Lene Christiansen (f.v.), Hege Eikenes og Mary Dugan Håbesland fikk heder for lang og tro dugnadstjeneste.

Prisgrossist

Ti toppskårere og like mange årets spillere får priser denne kvelden. Klubbens dugnadsildsjeler og dommere får også sin velfortjente heder. Størst grunn til å være fornøyd har Edvard Wisløff-Ohrvik. 17-åringen rasker nemlig med seg ikke mindre enn tre bestemannspremier; Årets spiller på juniorlaget, Årets spiller på senior A-laget og vinner av Birkenesavisas spillerbørs for A-laget.

Årets spiller på damer A blir Hanne Helleland, mens Johanne Birkeland Sørlien blir historisk når hun vinner den aller første Birkenesavisas spillerbørs for damene.

DOMMERNE: Også klubbens mange klubbdommere ble kalt opp på scenen for å få en påskjønnelse av dommerkoordinator Kent Arild Ludvigsen.