Samles på Wenches

WENCHES KAFE: Rundt bordet sitter fra venstre Helen Vegusdal Stølen, Hege Jaabæk, Trond Eirik Jaabæk, Ida Marie Jaabæk, Olav Ditleif Tveit og Martijn Huisman.

Ja-mennesket som døde av kreft har fått en kafé oppkalt etter seg.

– Dette blir liksom et treffpunkt for hele bygda. Vi serverer kaffe og kaker, som bakes av frivillige i bygda, sier Hege Jaabæk til Birkenesavisa.

Hver lørdag arrangeres det kafé i nærbutikken på Engesland. Inntektene av salget går til Kreftforeningen. Tilbudet kalles Wenches kafé, og har fått navnet etter Wenche Fidje, som gikk bort for et par år siden. Hun var et ja-menneske som engasjerte seg i bygda, og stilte opp i alle mulige sammenhenger før hun måtte gi tapt for kreften.

– Folk kan vippse eller betale kontant. Alt vi får inn blir sendt til Kreftforeningen, og i fjor sendt vi den nette sum av 6.444 kroner den veien. Det er bra, sier Jaabæk.

På rundgang

Denne lørdagen Birkenesavisa stikker innom er det Jaabæk sammen med mannen Trond Eirik og dattera Ida Marie som utgjør vertskapet. Plasseringa på nærbutikken gjør at folk kan ta lørdagshandelen, og slå av en prat når dagens ærend er unnagjort.

– Først ønsket vi å gi pengene til butikken, men de takka nei, og ville heller at pengene skulle gå til en god sak. Da ble det Kreftforeningen, og til minne om Wenche, derav navnet, sier Jaabæk.

Kaféen er et resultat av frivillighet i samme ånd som Wenche Fidje var representant for.

– Ja, vi deler på å være her. I dag er vi vertskap, og en annen gang er det noen andre, sier Jaabæk.