Storbandet med ny innertier

Solister: Erik Herje med solist Magne Bue på trompet.

Når storbandet innbyr til fest blir det – takket være Geir Knutson en fin blanding av musikk og stand up-show.

Nameless Five stiller opp som oppvarmingsband, og det er imponerende hva fem unge gutter fra bygda kan få til, selv om en riktignok er fra Lillesand

– Å spille etter Nameless Five er vel som å løpe etter Gunn Margit Andreassen, sier Geir Knutson og takker med å overrekke gavekort på pizza.

En ære

Så går det slag i slag i kjent storbandstil. I år har Storbandet fått med seg Tor Flaa, Stine Margrethe Knutson og Erik Herje til å fremføre et rikholdig program. Det er tydelig at de trives på scenen sammen med storbandet, og det er ikke mye nervøsitet å spore – hvilket tyder på at solistene kan sitt fag.

– Det er alltid en ære og en glede å spille med Storbandet, og det er like moro hver gang, sier Flaa, som har spilt trompet i snart 55 år.

For anledningen stiller han med James Bond-musikk og imponerende stemme og trompetspill. Mon tro om ikke Luis Armstrong kommer på programmet neste gang.

Reklame

Sceneutsmykningen gjør en kanskje fristet til å forandre navnet fra Birkeland Storband til Birkenes Sparebank Storband for Storbandet vet å sette pris på sine sponsorer. Harald rentefot blir behørig takket med velrettede vennskapelig spark.

«Trenger du penger og er helt på tvungen, så kan du be Harald finne fram pungen» eller «trenger du penger og er i farta, så ta kontakt med sønn til Martha».

– Du må gjerne benytte slagordene i markedsføringen, Harald, er beskjeden fra en ikke akkurat beskjeden Knutson fra scenen.

Blomsterparken og Kiwi får også litt hjelp i markedsføringen:

«Trenger hagen din forfremming, så ta en tur til Flemming» og KIWI anbefales å bruke: «Er frokosten din lite tess, så ta en tur innom Geir Ove Ness».

Gullgutter

– Endelig er dagen kommet da vi kan få gratulert våre gullgutter og vår sølvmedaljør fra OL, sier ordfører Anders Christiansen (Ap) og får frem Espen Uldal, Håkon Svaland og Lars Helge Birkeland.

Lars Svaland er dessverre forhindret fra å komme.

– Disse fortjener all den applaus de kan få fra dere, og fra kommunen skal de få hver sin sjekk som riktignok ikke kan konkurrere med størrelsen på sjekken fra banken. Men det er tanken som teller, og gratulerer med innsatsen, sier ordføreren – og både bank og kommune overrekker sine gaver.

Så følger et lite talkshow med vår lokale Skavlan, Bjørn Vidar Lie, som gir oss et godt bilde av hvordan livet som skiskytter på toppnivå arter seg. Og så kommer rekruttene fra skiskyttergruppa med medaljer – riktignok gullforgylte sjokolademedaljer, men det smaker godt, det også.

Etter hvert som sola senker seg bak Prix-bygget blir knott og mygg mere og mere intense, men Storbandet holder enda større intensitet og holder trykket oppe til siste tone er blåst.