Vedlikeholdet av Senumstadbrua er i gang

ARBEIDSLEDER. Jacek Szymanski i BMO Entreprenør.

BMO Entreprenør som er en av Norges største firmaer innen rehabilitering av infrastruktur på samferdsel, startet mandag opp med vedlikeholdet av brua på Senumstad.

Foreløpig er det kun manuell regulering av trafikken over brua, og det vil vare ut denne uken. Arbeidet starter først under broen, der arbeidsleder Jacek Szymanski og hans medarbeidere skal sette opp et stillas før arbeidet begynner.

– I vedlikeholdet av brua er det først og fremst sandblåsing og maling som skal utføres. Vi må også skikkelig under brua, for å sjekke om det kan være skader eller andre oppgaver som må gjøres.

– Når det gjelder trafikken over brua, så skal det gå veldig greit. Denne uken blir det kun skiltet ned fra begge kjøreretninger og eventuelt manuell dirigering. Det er først fra neste uke vi vil sette opp lysregulering, forteller Szymanski til BA.

– Så kan det være slik at vi må stenge trafikken av og til, om vi må flytte noe utstyr under arbeidet. Men det vil maks ta rundt 15 minutter.

Arbeidet med brua regnes å ta rundt 10-15 uker, om ikke det dukker opp noe uventet under vedlikeholdet. Det betyr at Senumstadbrua skal være klar før fellesferien setter inn.