Vårens vakreste eventyr?

I FRONT. Tor Olav Svaland og Anders Tveit i front fra starten på 10 km løypa ved Buli i 2023. (Arkivfoto: Jonny Svaland)

Det er mangt og mye som kan betegnes som «vårens vakreste eventyr».  Men når Steinsland Bygdemaraton gjennomføres for 12. gang lørdag 4. mai, er det mange som har brukt denne beskrivelsen på nettopp dette arrangementet. Ikke bare går løypa gjennom et flott terreng med skog som «livnar i lundar», men også et miljø rundt løpet som er spesielt.

Det er Odd Gunnar Tveit som inviterer til start på Steinsland, som ligger på grensa mellom Birkenes og Vennesla.

Fortsatt går løypa i vekslende terreng rundt Ogge og dermed innom 3 kommuner: Birkenes, Vennesla og Iveland.

Steinsland Bygdemaraton fikk svært god omtale av løperne første gang det ble arrangert i 2013. Og de gode tilbakemeldingene har ikke avtatt i årene etter. Atmosfæren før, under og etter løpet har gjort til at flere deltakere kommer igjen år etter år. Det er nok ikke mange løp hvor både publikum og løpere får servert bløtkake under premieutdelingen!

I tillegg til maraton, kan den som vil også velge halvmaraton eller 10 km.

Det er inndelte klasser for både kvinner og menn og også litt ulike starttider, avhengig av løpslengde og antatt sluttid. Siste start for maraton er kl. 11.00 og siste for halvmaraton er kl. 12.00. premieutdeling kl 15.30. Den står ordfører Arild Windsland for.

Påmelding og informasjon, kontakt Odd Gunnar Tveit.

Velkommen til Steinsland i Birkenes lørdag 4. mai!

Og dette må jo være en fin anledning til å spisse formen for den som vil delta i NM halvmaraton som Birkenes IL arrangerer lørdag 25. mai. Der er det også 10 km for den som føler halvmaraton blir for langt.

 

Oddvar Glidje

 

____________

Brukerskapt