– Lottogevinsten vi sa nei til

 

Selvfølgelig er det en trist dag både for meg, bøndene som går glipp av store inntekter, næringslivet som går glipp av store oppdrag og Birkenes kommune som går glipp av mye eiendomsskatt, at det ble nei i kommunestyre til vindmøller. Tenk at folk flagger for at vi ikke blir kvitt trafosentralen på Senumstad eller at Engesland går glipp av 5-6 arbeidsplasser. Jeg tenker alltid på gjenvalg, ja sånn som Furholt og ordfører Gyro gjorde i denne saken. Men det styrer ikke avstemminga mi. Hvis jeg ikke stemmer av overbevisning, men lar meg styre av ei lita pressgruppe. Da kan det være det samme med heile politikken. 90 prosent av Birkenes sin befolkning har ikke skrevet seg på lista over de som ikke ønsker vindkraft. Skal vi ta hensyn til de 90 prosent som ikke engasjerer seg eller skal vi ta hensyn de som skriker mest. De som stemte nei, mener avtalen som bare gir 5-6 millioner i eiendomsskatt i året er så dårlig at de stemte mot heile avtalen. Alle mine sammenligninger går i blautkake. Hvis jeg ønsker så inderlig to store blautkakestykker, men bare får tilbud om ett stort. Skulle jeg takke nei til det store blautkakestykket eller være fornøyd det ene store. Nei jeg ville være kjempefornøyd med det ene. Nei det er ikke avtalen som er dårlig, men de er feige og ikke tør stå opp for det som er best for bygda. Kanskje mest skuffet over noen i bøndenes parti Senterpartiet som har sviktet eiendomsretten og bøndene.

Nei til utsettelse er kanskje verst for de på Engesland. Nå er jeg redd at det ikke blir noe av den planlagte utviklingen i sentrum av Engesland.

Vi som er for vindmøller, er mest skuffet over prosessen. Kommuneadvokaten ble byttet ut til fordel for en annen advokat. Mange på ja-siden mener hun ble byttet ut for å få Anders Christiansen og Linda Hye erklært inhabile. Mens de på nei-siden fikk alle sine erklært habile.

Derfor fremmet vi lovlighetskontroll og håper på bedre resultat til høsten. Hvis ikke så har Birkenes kommune sagt nei til en høg lottogevinst.

 

Odd Gunnar Tveit

_______________

Leserinnlegg