Sentrumsplan eller museumsplan?

Kommunen har arbeidet med sentrumsplanen i seks år, en plan som på ingen måte er perfekt.

LESERBREV: Vi i Frp ville ønsket en enda mindre detaljert plan. Men vi ønsker planen godkjent og heller gi dispensasjoner i ettertid. Men nå har kommunestyre bestemt å utsette planen minst ett halvt år til.

Utsettelsen kommer ikke for å få en bedre plan. Da hadde det kanskje vært greit, men utsettelsen ble vedtatt for å få en dårligere plan. Høyre har kommet med en rekke forslag om at alt skal være i tre, lave høyde og takvinkel osv. Jeg tenkte på Sovjettiden når jeg så forslagene fra Høyre. Men det er galt å skylde på Høyre for utsettelsen. Høyre har bare 5 representanter av 21 i kommunestyre og vi kunne vedtatt planen uten støtte av Høyre.

Når jeg er i Oslo og andre byer så er jeg alltid ute å løper å ser i byen og studerer bygningene. Oslo har mange fantastiske fine bygninger. Noen flotte gamle bygninger og noen heilt nye fine bygninger i glass og betong.

Fremskrittspartiet syns at det må være opp til grunneieren hva som er finest av sement, glass, tegl eller tre. Hvorfor skal jeg som bor på Steinsland blande meg opp i hvor høye bygningene på Bårkeland skal være. Det er smak og behag.

Jeg lurer på hvorfor politikerne å spesielt Høyre ikke ønsker vekst på Strøget. Kanskje de ønsker kommunesammenslåing og at veksten skal foregå i Kvadraturen, for det er jo ett ønske fra Kristiansandspolitikerne at veksten skal foregå i Kvadreturen.

Jeg skjønner ingenting. Ikke ville flertallet prøve å få fengsel til Birkenes, ikke vil de ha vindmøller og ikke ønsker de utvikling på Strøget på Birkeland. Hva ønsker flertallet. At Strøget skal være ett museum som turister kjører rett forbi.

Vi i Fremskrittspartiet ønsker utvikling på Birkeland å hadde håpet at utbyggere snart hadde kommet i gang. Så det er ikke vår feil vis utbyggere må vente på politikerne som aldri kan bestemme seg

 

Odd Gunnar Tveit

Gruppeleder i Birkenes Fremskrittsparti

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til post@birkenes-avisa.no!