Fikk OL-billetten

GOD SPRINT: Martin Uldal. ARKIVFOTO: Atle Uldal

Martin Uldal har fått beskjeden om at han er tatt ut til ungdoms-OL i Sarajevo.

Skiskyttertalentet fra Speidervegen på Birkeland er ikke snauere enn at han satser på medalje.

– Jeg vet jo veldig lite om hvordan konkurransen kommer til å være der nede, men en må jo gå for en pallplass når en først er med, sier 18-åringen og ler.

Martin Uldal hadde et lite håp om å komme med til junior-VM denne vinteren, etter å ha startet sesongen bra, men innså etter 5. plassen på norgescupfellesstarten på Ål sist helg at VM-billett nok ble i tøffeste laget. En plass på laget til ungdoms-OL er et fint plaster på såret.

– Ja, det blir kjempegøy, sier Uldal.

Beskjed på skolen

Han var på skolen, på Norges toppidrettsgymnas (NTG) Lillehammer, da telefonen kom om at han var tatt ut til å representere Norge under årets European Youth Olympic Festival (EYOF).

Mesterskapet, som samler idrettstalenter fra hele Europa, arrangeres annethvert år. I år går det i Sarajevo i Bosnia-Herzegovina. Her skal utøvere i alderen 14 til 18 år konkurrere i langrenn, skiskyting, hopp, kombinert, alpint, snowboard, ishockey, kunstløp, skøyter kortbane og curling.

Åtte skiskyttere

Skiskytterne skal gå normalprogram, sprint og mix-stafett. Det norske skiskytterlaget består av fire gutter og fire jenter i 17- til 18-årsalderen.

– Det blir spennende, men litt rart også, for du har jo ikke peiling på hvordan nivået er, så det blir litt usikkerhet der, sier skiskytteren.

Da er det litt godt å ha jevnaldrende Eirik Idland og Martin Nevland på laget. Birkenesløperen kjenner Figgjo-duoen godt etter å ha konkurrert mot dem i mange år.

To brødre – to OL

– Hva betyr det å bli tatt ut?

– Det er jo motiverende og ganske gøy. Jeg har jo aldri konkurrert i utlandet før, så en blir jo litt ekstra gira av det, sier Uldal.

Han er imidlertid – utrolig nok – ikke den eneste fra Uldal-familien på Birkeland som skal til OL denne vinteren. Storebror Espen er nemlig tatt ut til student-OL som går i Krasnojarsk i Sibir senere i februar.

– Det er litt stilig, da. Det er litt spesielt. Jeg tror det er fordi vi er veldig motiverte og bruker mye tid på å bli så gode som mulig. Vi ofrer andre ting for å trene hvile og sånt. Vi er vel seriøse, da, enkelt og greit, sier 18-åringen.