Småbarna løp inn over 63.000 kroner til Kreftforeningen

 

Ungene i Hampehaugen barnehage løp onsdag stafett i regi av Kreftforeningen, noe som resulterte i hele 63.763 kroner til arbeidet.

Barna hadde på forhånd gjort avtaler med foreldre, besteforeldre, tanter og onkler, som betalte et valgt beløp for hver runde barna løp rundt barnehagen.

KLARE. Ivrige barnehagebarn spente før start.

Barnehagen hadde også sørget for sponsorer fra det lokale næringsliv, som gav 19.000 kroner i tillegg. Sammen med familiers sponsing av barnas ivrige løpeturer rundt barnehagen på 44.673 kroner, ble resultatet hele 63.763 kroner til Kreftforeningens arbeid.

– Gjennom en barnehagestafett for livet kan vi vise støtte, hedre og heie på de som rammes av kreft i lokalmiljøet. Sammen kan vi gi håp, og vise at de ikke er alene. Barnehagestafett er en del av Kreftforeningens «Stafett for livet», forteller Ingrid Marie Svendsen i Hampehaugen barnehage.

– Vi har pratet litt i forkant om hvorfor vi løper, og hva pengene går til. De vet godt at de løper for de som er syke, og har sett frem til dette, legger hun til.

– Det er første gang vi er med på «Stafett for livet». Inntekten denne gangen går til kreftforeninga, men vi vil også gjøre noe lignende til høsten i forbindelse med TV-innsamlingen til Barnekreftforeningen, avslutter hun.

FORFRISKNINGER. Mat og drikke må til om man skal løpe runde etter runde rundt barnehagen.

Stafetten varte i 24 minutter og det var mange som la ned en iherdig innsats og fikk registrert mange runder. Det var 70 barnehagebarn samt noen voksne som var med å løpe for Kreftforeningen.

IVRIG: Tobias (6) var blant de ivrige løperne i Hampehaugen barnehage. Han fikk ett strikk rundt armen for hver runde, og kunne telle 17 strikk til slutt.

En av de ivrige var Tobias Aarstein som fylte 6 år dagen i forveien. Da BA traff ham etter målgang viste han frem 17 strikk rundt håndleddet, som tegn på hvor mange runder han hadde løpt.

– Ja det blir litt cash ut av dette, sier mor Linda når hun teller opp strikkene etter løpet. Hun kan fortelle at mange i familien har meldt seg som sponsor for løpet, og dermed gir sitt bidrag til Kreftforeningen.