Seieren glapp i sluttminuttene for Birkenes

BILS MÅLSCORERE. 15 år gamle Ingrid Sørlien Flakk (til høyre) scora to mål og slo corneren hvor kaptein Christina Stray Imenes (midten) sendte BIL opp i 3-2 ledelse.

Det så lenge ut som BIL-jentene skulle ta sin andre strake seier på bare noen få dager, men gjestene fra Lyngdal stjal med seg ett poeng hjem fra Birkenesparken.

Birkenes fikk en dårlig start på torsdagens kamp mot Lyngdal. Etter 7 minutter lå ballen i nettet bak keeperdebutant Anna Mosby, etter et hjørnespark der bortelagets høyreiste midtstopper fikk stange inn ledermålet.

Vertene kvikna til etter den tidlige kalddusjen og det tok ikke lang tid før lagene var like langt. Fra drøye 35 meter banka Ingrid Sørlien Flakk til på et frispark hvor ballen gikk i en fin bue og rett i mål. Med sterk sol i øynene hadde Lyngdals keeper store problemer med å se ballen, men uansett en meget god prestasjon av det unge BIL-stopperen.

Så fulgte en periode med sjanser til begge lagene. Spesielt Lyngdal sin var stor. Hjemmelagets forsvar hadde flere muligheter til å klarere, men mislyktes i alle forsøkene. Til slutt fikk Lyngdals spiss avslutte fra kort hold, men Anna i BIL-buret leverte en meget sterk reaksjonsredning.

Gjestene skulle likevel ta ledelsen på nytt da et skudd fra inne i 16-metereren fant veien inn i nettmaskene over Birkenes-keeperen. Det ble ropt på offside i forkant uten at dommeren lot seg påvirke. Få minutter seinere utligna imidlertid BIL nok en gang, og igjen var det Ingrids presise dødballfot som kom i fokus. Hennes gode corner ble slått inn fra venstre og ballen gikk direkte i mål da to Lyngdal-spillere kolliderte med hverandre i lufta i et forsøk på å klarere.

Like før pause kom Christina Stray Imenes helt aleine med keeper, da ho mottok en glimrende stikker fra Hanne Helleland. Dessverre gikk Lyngdal-keeperen seirende ut av duellen og lagene gikk til pause på stillinga 2-2.

Da kampen ble blåst i gang igjen var det Birkenes som tok styringa og produserte flere gode muligheter. Da timen var spilt skulle hjemmelaget få sitt fortjente ledermål. Christina prikka inn 3-2 fra få meters hold, da ho lukta hvor ballen kom til å ende opp etter nok en god corner fra Ingrid.

Til tross for dominerende spill og et godt trykk for å punktere kampen, ble BIL straffa knallhardt få minutter før slutt. Lyngdal satte i gang ei skikkelig kontring etter et hjørnespark og da Birkenes-spillerne ikke klarte å komme tilbake tidsnok, hadde bortelaget få problemer med å utligne til 3-3 aleine med BIL-keeperen.

Lyngdal fikk blod på tann og gikk for seieren, men BIL-jentene kjempa heroisk helt til dommeren blåste av kampen og lagene måtte til slutt ta til takke med ett poeng hver. Trener Aanund Aamlid var tilfreds med laget sitt som leverte to godkjente kamper på ei halv uke. -Totalt sett er jeg fornøyd med innsatsen og tilstedeværelsen i kveld. Det var litt opp og ned i første omgang. Noen gode og noen ikke fullt så gode perioder, men etter pause er vi klart best og styrer kampen helt til de får utligninga. Da ble det veldig tydelig at det var mange slitne bein etter Hægebostad/Kvinesdal-kampen på mandag.

BILs damelag runder av vårsesongen borte mot serielederne Tveit/Hånes førstkommende tirsdag.