Fryktelig førsteomgang ødela for Birkenes

PÅ ETTERSKUDD. Birkenes hang skikkelig i taua i førsteomgangen mot FFK. Her får Edward Wisløff-Ohrvik kjørt seg mot hjemmelagets Asle Liland.

Et mareritt av en førsteomgang kunne endt med kalassifre, men bakerst hos Birkenes stod Einar Ytrehus nærmest som en levende vegg og holdt håpet om poeng levende.

Gjestene fra Birkeland hadde store problemer med å spille fotball de første 45 minuttene på det høyklipte gresset på Uenes stadion. Flekkefjord var flere hakk hvassere enn gjestene i det aller meste, men Birkenes kunne fort tatt ledelsen etter få minutter da Tallal Mohamed Tareg og Eivind Flaa var 2-mot-1 på ei kontring, men førstnevnte nølte litt for lenge og hjemmelaget fikk klarert.

Deretter var det spill mot ett mål, og Flekkefjord produserte den ene gigasjansen etter den andre, men Einar Ytrehus leverte flere feberredninger. Midtveis i omgangen måtte han imidlertid kapitulere, men scoringa skulle aldri vært godkjent da ballen var langt over dødlinja like i forkant.

Et par minutter seinere lå ballen igjen i nettet bak en sjanseløs Einar, og frustrasjonen begynte å bre seg blant Birkenes-spillerne. Flekkefjord fortsatte å peise på og like før pause økte de til 3-0 på et langskudd. Flere baklengsmål ble det ikke i 1. omgang, og det kan BIL takke sin sisteskanse for. Makan til enveiskjøring er det lenge sia undertegnede har sett.

I pausen fikk det vikarierende trenerteamet, bestående av Lasse Aamlid og Audun Rislaa, gjort noen justeringer og fikk bytta innpå noen friske bein. Og det så ut til å funke godt. Vi fikk se et mye mer aggressivt og kompakt Birkenes i 2. omgang og 55 minutter ut i oppgjøret kunne Vegard Aas Nielsen sette inn sitt første mål i BIL-trøya etter godt forarbeid av Kristoffer Væting og Jon Frigstad.

Birkenes klarte ikke skape så mange store sjanser, men jobba knallhardt over hele linja og frustrerte Flekkefjord-spillerne med hardt duellspill og høy intensitet. Og bakerst fortsatte Einar storspillet og holdt laget inne i kampen. 10 minutter før full tid reduserte BIL nok en gang. Kristoffer Suggelia slo et frispark perfekt inn i feltet hvor en FFK-spiller heada ballen i eget mål etter sterkt press fra Ole Kristian Frigstad.

Til tross for godt BIL-press de siste minuttene var de egentlig aldri særlig nære ved å utligne. I stedet punkterte hjemmelaget kampen med en scoring på overtid slik at sluttresultatet ble 4-2. Et resultat som nok må ses på som ganske flatterende for Birkenes.

-Vi hadde en plan før kampen og var enige om den, men vi møter et utrolig aggressivt Flekkefjord-lag som rett og slett rundspiller oss i 1. omgang. Vi henger ikke med i det hele tatt og de skaper en hel haug med sjanser. Men i pausen får vi justert oss inn, ligger mer riktig og høyere i banen, og får skapt noen gode sjanser som vi scorer to mål på. Alt i alt en elendig 1. omgang, men godkjent 2. omgang, var den enkle konklusjonen fra Lasse Aamlid.

Neste kamp spilles førstkommende tirsdag borte mot Tigerberget på Kringsjåbanen i Randesund.