Etterlengta opptur for BILs seniorlag

CAPTAIN FANTASTIC. Her fyrer Håkon Suggelia avgårde skuddet som sender BIL opp i ledelsen 1-0.

Endelig kunne både herre- og damelaget til Birkenes innkassere sårt tiltrengte trepoengere etter flere stygge tap de siste rundene.

I Birkenesparken mandag kveld tok BIL-gutta imot et ungt Jerv 2, som lå på plassen over hjemmelaget på tabellen. Grimstad-guttene var kvikke og ballsikre, og spilte med høy intensitet, men i nærduellene ble de noen nummer for små. Kampen vippa litt frem og tilbake i åpningsminuttene, men rett før første omgang var halvspilt kom vertenes ledermål.

Kristoffer Væting viste eminent nærteknikk dypt nede på venstresida og fant en overlappende Edward Wisløff-Ohrvik med et lekent hælspark. Edward slo inn til en feilvendt Eivind Flaa i feltet, som igjen la ut til Håkon Suggelia like utenfor 16-meterstreken. Håkon fikk god tid til å lade høyreslegga og stille inn siktet. Han sendte avgårde et skudd som så ganske ufarlig ut, men på forunderlig vis klarte gjestenes keeper å slå ballen videre inn i sitt eget mål.

Birkenes hadde flere store muligheter til å doble ledelsen, men effektiviteten var så som så. Sekunder før pause kunne Jerv utligna, men fra kloss hold gikk avslutninga deres i nettveggen.

Andre omgang var bare fem minutter gammel da Birkenes fikk corner fra høyre. Kristoffer Suggelia fant sin midtstopperkollega Bjørnar Hove på nærmeste stolpe, som stanga inn 2-0 helt utagbart for Jervs sisteskanse.

Herfra og ut hadde vertene grei kontroll og slapp bortelaget til minimalt med sjanser. Det åpenbarte seg flere kontringsmuligheter for vertene, uten at de ble utnytta godt nok. Jerv var imidlertid ikke i nærheten av å pynte på resultatet, og da dommeren blåste av kampen kunne spillere og publikum juble for seier og årets første smultring.

Etter forrige helgs fadese i Søgne var det en letta Frank Tronstad som møtte lokalavisa til en «walk-and-talk» på vei inn til garderoben.

– Dette føles fantastisk godt! Jeg synes gutta gjør en god kamp. Bra innsats fra alle som får spilletid i dag. Vi skaper mange gode sjanser og scorer to fine mål, og så er det jo deilig å holde nullen for første gang i år!

STRÅLER I NY POSISJON. Elice Kræmer (til venstre) har blitt damelagets nye midtbanesjef etter flere sesonger som ving. Her i aksjon mot Gimletroll 2 forrige uke.

Samtidig spilte BILs damelag «hjemmekamp» mot Hægebostad/Kvinesdal på Solsletta i Tveit. Birkenes leda hele 3-0 til pause og ifølge trener Aanund Aamlid var de første 45 minuttene årsbeste.

– Strålende omgang av jentene! Herlig innsats over hele linja. Vi produserte mange sjanser og fylte boksen gang på gang. Veldig gøy å se, forteller Aanund på telefon etter kampslutt.

Birkenes tok ledelsen ved May-Lillian Endresen da ho kontant styrte inn et innlegg fra Christina Stray Imenes, mens sistnevnte fiksa 2-0 med et skudd som sneik seg forbi gjestenes målvakt. Og etter en halvtimes spill kom kampens desiderte høydepunkt. Ingrid Sørlien Flakk slo et glimrende hjørnespark rett på lissa til si mor, Siri Anette Sørlien, som på hel volley sendte BIL opp i en fortjent 3-0 ledelse.

Men kampen var langt ifra avgjort til tross for en solid ledelse til pause. Gjestene reduserte få minutter ut i andre omgang. Birkenes fikk litt pusterom etter en times spill da Hanne Helleland økte ledelsen til 4-1 med et godt skudd fra like utafor 16-meteren, men bortelaget svarte umiddelbart med en ny redusering. Og fem minutter før full tid satte Hægebostad/Kvinesdal inn sitt tredje mål og kjørte på for å få en utligning. Men BIL-jentene kjempa knallhardt helt til dommeren blåste i fløyta for siste gang og etter tre strake tap kunne de endelig juble for seier igjen.

– Dette var en skikkelig lagseier. Andre omgang blir litt rotete, men jeg er veldig fornøyd med lagmoralen vi viser som til slutt gir oss en utrolig viktig seier. Mange spillere gjør en kjempekamp, men Elice (Kræmer) legger ned en helt enorm innsats som defensiv midtbane i kveld og er i mine øyne banens desidert beste spiller, er Aanunds endelige konklusjon.

Både herre- og damelaget skal i aksjon igjen allerede førstkommende torsdag. På Sukkevann skal BIL-gutta få bryne seg på serietoer Randesund, mens bygdas beste fotballdamer skal møte Lyngdal i Birkenesparken.