Norges raskeste 12-åring – enorm prestasjon av Karoline Målen på 60 meter i Oslo

(Foto privat)

Superlativene må virkelig tas frem etter helgens innsats av de tre utøverne fra bygda som deltok i Tyrving-lekene i innendørs friidrett. Karoline Målen fra Birkenes IL sto for en utrolig prestasjon da hun løp inn til gull på sprint distansen. Thomas Aas fra IL Gry og Eline Heia fra KIF var de to andre representantene fra bygda, da alle landets friidrettsutøvere var samlet i helgen.

Karoline Målen, bare 12 år gammel, er et navn man må sette to streker under. Hun vant 13 års klassen på 60 meteren på den sterke tiden 8.55 sekunder. Det er en personlig bestenotering på hele 0.45 sekunder, som hun satte i Sør Norsk mesterskap i januar i år.

Birkenesjenta vant knepent på sprint distansen med et fattig hundredels sekund foran Hedda Naalsund fra Kristiansand. I finalen var det løpere med fra blant annet BUL IL og Tyrving i det sterke åtte jenters feltet.

Tilbake i 1999 løp Ingvild Meinseth fra Sørild inn på tiden 7.90 i 13 års klassen. Det er en tid som gir en 3. plass på adelskalenderen gjennom alle tider. Det betyr at det nye løpertalentet Karoline Målen har hele 10 måneder på seg til å nærme seg den tiden.

Hun fyller 13 i juli i år.

Thomas Aas fra Engesland gikk skadet hele seks måneder i fjor, frem til like før jul. Men på tross av liten oppkjøringstid, ble det sterke resultater i Oslo i helgen. På 60 meteren satte 13-åringen personlig rekord med 8.28 sekunder på sprintdistansen i innledende heat. I finalen løp han inn til en sterk 5.plass, mot 32 deltagere totalt og en finaletid på 8.32.

Han deltok også i lengde med et godt resultat og høyt oppe på resultatlisten. Han var svært nær en bronsemedalje, men gikk to centimeter over planken i ett av hoppene, og fikk dermed strøket det beste hoppet.

I eldre junior klasse er det naturlignok knallhardt å hevde seg i norgestoppen. Her deltok Eline Heia på 200 meteren. Hun løp inn på tiden 26.52 i heatet sitt, og endte på en svært respektabel 10. plass. Hennes personlige rekord er på 26.40 på distansen.

Betydningen av gode idrettsanlegg er utvilsomt udiskutabelt. Birkenesparkens flotte idrettsanlegg har på kort tid fått frem nye talenter.

Karoline Målen er et godt eksempel på dette.