– Mi skal ikkje bare la det ligge litt?

(Privat)

 

Synes ikkje heller at Tomta er noe å slå hjul for akkurat. Men er det i den kanten det skal begynne?

Tenker på tiltenkte leilighetsbygg. Noen av de med planlagt forretningsvirksomhet på gateplan. Da blir sentrum nærområdet for mange flere. Så er det å håpe at det blir et visst behov for å mingle rundt litt.

I dag er det jo helst slik at man gjør unna dagligvarehandel før man vender nesa hjemover igjen. Riktignok etter en hyggelig hils/prat eller to på butikken. For bygda har i overflod av hyggelige folk å slå av en prat med. Men alle vil hjem (mæ sjøl inkludert).

Så hadde det vært så deilig å kunne hatt muligheten for å spise et godt måltid mat med vin til. Det må liksom bare et eller anna til som gjør at man vil oppsøke sentrum. Da er det ikke å sitte under tak, for å se bussen passere. Eller se gresset gro på en vidunderlig grønn å fin plen.

Det er til tider full fres i Frikirka. Å etter som jeg har forstått, har de et kjempefint tilbud noen helger til våre unge. Kjempebra.

Når jeg er på idrettsplassen kommer det nesten en gledeståre når jeg ser alt arbeidet som er lagt ned for å få det så utrolig flott.

Sang og musikk i denne bygda har jo alltid vært et kapittel for seg selv. Himla møe å være stolt over der. Heldigvis for at de er blitt såpass imøtekommet der. Å fått rom, å plass for det.

Så jeg tenker å få fart på boliger i sentrum. Å for all del ikkje sett kommunen på idéer med å kjøpe opp gamle sentrumsbygg som eierne har slitt i årevis med å bli kvitt. Sett heller de pengene på bok, i stedet for å renovere seg til fant. Så når det tettes litt til i sentrum, tar mi fram bankboka. Å bygger noe spektakulært på Tomta!

I mellomtida har vi vidunderlige Tobias Jorde å boltre oss på. Som jeg forøvrig går å tenker ut en liten plan på. Plutselig er vi en hau med flotte damer, på fargerike pledd. Litt populær musikk på den lille høytaleren. Ost og vin/bobler i kurven som selvfølgelig ingen ser.  Så æ mi skikkelig, uskikkelig urbane å soler oss i bare BH. Så æ mi jaffal mæ å bidrar tæ ein av happeningene i sentrum i år.

Å bare sånn avslutningsvis så savner æ trappa tæ Gamla om sommeren i kveldssol. Det kunne være sosialt det.

 

Anne Kirsten Håkedal

 

________________

Leserinnlegg