Må droppe VM

MÅ SE LANGT ETTER VM-MEDALJER. Andreas Aas, som kom hjem fra junior-VM i 2022 med stafettgull i bagasjen, hadde håpet å supplere premiesamlinga med en VM-medalje eller to. Nå må han vente et år på å få sjansen. (Arkivfoto)

Engeslandsgutten Andreas Aas var strålende fornøyd da han nådde sesongens store mål; å bli tatt ut til junior-VM i skiskyting. Nå må imidlertid den lovende BIL-skiskytteren se langt etter VM-medaljene. Rett for avreise til VM-byen Otepää i Estland fikk han påvist kyssesyken. Dermed gikk hele VM-turen i vasken.

– Jeg tok tilfeldigvis en blodprøve, så jeg hadde ingen mistanke om at jeg var smitta, forteller Andreas til BA. Litt ekstra kjedelig var det også å beskjeden fire dager før han skulle reise til VM.

– Det er jo VM jeg har jobba for, så det blir vel ikke surere enn dette, innrømmer skiskyttertalentet. Han forsikrer likevel at han kommer til å heie på de norske VM-deltakerne.

– Ja, det er klart. Det er jo gøy å følge med, sier vegdølen, som regner med at skiskyttersesongen er over for egen del, selv om det gjenstår flere runder i ASKO Cup (Norgescupen).

– Mest sannsynlig blir det ikke mer konkurranser på meg denne sesongen, så jeg har lagt fra meg det. Nå ser jeg fram mot neste sesong, opplyser landslagsskiskytteren. Med én sesong igjen som junior, gir hovedmålet seg sjøl.

– Det blir junior-VM, bekrefter Andreas.