Brødrene Gumpen Engesland utklasset både juniorer og seniorer på Sandripheia

SUVEREN VINNER. Den største prestasjonen i helgen sto Elias Gumpen Engesland for, da han knuste konkurrentene i klassisk løpet på 5 kilometeren. (Foto: Birkenes ILs langrennsgruppe)

I kretsrennene på Sandrip i helgen var det flere løpere fra Birkenes sin langrennsgruppe som deltok. På resultatlistene finner vi utøvere fra 9 år og opp til Kvinner 18 år, med flotte resultater både individuelt og på parstafettene.

Bygda fikk en sterk seirer på lørdagen. Da gikk Elias Gumpen Engesland inn til seier på 5 kilometeren i G15 klassen. Her var han helt suveren og slo nummer to i løpet med hele 45 sekunder. Her hadde han to rogalendinger fra Gjesdal med seg opp på seierspallen.

Vant gjorde også Nora Fauske Heia i 18 års klassen, men hun var dessverre uten konkurranse og var alene i klassen. Hun gikk inn på tiden 24.16 på 7.5 kilometeren.

Det kan se ut som langrenn sliter med rekrutteringen, der det er store mangler i flere av klassene. Man får håpe en snørik vinter kan motivere barn og unge, til å stå mer på ski.

SPENNENDE UNG UTØVER. Marie Brovig presterte godt på Sandrip. Mentor og trener Ingvild Engesland er godt fornøyd med hennes og andre talent i skigruppa. (Foto: Birkenes ILs langrennsgruppe)

Den yngste fra Birkenes var Marie Brovig på 9 år, som gjorde en sterk innsats i klassen sin. Her blir det ikke kåret noen vinner, men Marie gikk inn på den flotte tiden 3.47 på 800 meteren.

Søndagen var det stafetter for skiløperne, og her fikk Birkenes med seg tre flotte seire da Vindbjart IL arrangerte Vindbjartmixen.

DOBBELT I DE ELDSTE KLASSENE. På toppen av pallen med brødrene Gumpen Engesland etter at de vant over både juniorer og seniorer på stafetten. Othelie Håbesland Holm og Nora Fauske Heia stilte i 18 års klassen, men dessverre uten konkurranse fra andre lag. (Foto: Birkenes ILs langrennsgruppe)

Først og fremst så imponerte brødrene Elias og Johannes Gumpen Engesland i parstafetten. Der slo de like godt alle løperne, både i juniorklassen og i seniorklassen. De slo blant annet vinnerlaget i seniorklassen fra Imås med syv sekunder, da de ble klokket inn på 11.46 på 3×900 meteren.

I klassen gutter mellom 8 og 10 år vant gutta Brage Glende Stormoen og Petter Vennesland. De vant med hele 38 sekunder foran neste lag. Imponerende av unggutta.

I K18 klassen var det kun Birkenes IL som stilte lag. På laget gikk Nora Fauske Lie og Othelie Håbesland Holm, og gikk inn på tiden 13.52 på 3×900 meteren.

FLOTTE REPRESENTANTER. Her er et knippe av de yngste fra Birkenes sin langrennsgruppe, som hadde en flott skihelg, på Sandrip i Øvrebø. (Foto: Birkenes ILs langrennsgruppe)

Flott langrennshelg der konkurransene var krydret begge dager med utøvere fra flere klubber fra Rogaland, som igjen gjorde helgen mer innholdsrik for deltagerne.

Ingvild Engesland sier i en kommentar til BA, at hun er godt fornøyd med helgen og at skiløperne fra bygda storkoste seg på Øvrebø. Hun legger til at det er flere spennende unge navn som kommer opp fra de yngste klassene.