Korpset på tur til Italia

 

I år gikk korpsets årlige sommertur til festivalen Music from the North, som hvert år arrangeres ved Gardasjøen i Italia. Birkeland Musikkorps har en lang tradisjon for å dra på utenlandsturer, og nå er det 10 år siden forrige langtur som også gikk til Gardasjøen i Italia. Ingen av de som går i korpset nå, var med på denne turen. Musikantene har gledet seg i et helt år til denne turen, og det var en spent og forventningsfull gjeng som dro fra Birkeland. Til sammen var 58 musikanter og foreldre med på turen.

I løpet av oppholdet har korpset holdt konsert i byen Garda, marsjert og holdt konsert i byen Verona, besøkt Gardaland som er Italias største fornøyelsespark, og ellers badet i bassenget ved Garda Village, badet i Gardasjøen, spist utallige is og vært turister.

Tallak på tur med korpset for første gang

Aspirantene har vært med på korpstur for første gang, og Tallak Risdal Ånesland er en av disse:

– Noe av det gøyeste på turen var bingoen i bussen, sier Tallak.

PÅ KORPSTUR. Aleksandra Stachewicz og Tallak Risdal Ånesland.

Turen startet med busstur fra Birkeland til Gardermoen, og på alle korpsets bussturer er det svært god stemning når det tradisjon tro arrangeres bingo med morsomme premier.

– Jeg vant en elektrisk vifte og en frisbee, forteller Tallak med stjerner i øynene.

Tallak syntes også det var veldig gøy å marsjere i Verona. Han gikk foran og holdt en av duskene på fanen da korpset marsjerte staslig på den store åpne plassen foran det 2000 år gamle amfiteateret Arona de Verona, som er eldre enn Colosseum i Roma.

Etter konserten var flere av musikantene inni amfiteateret som har 15.000 publikumsplasser, og regnes som et av verdens beste akustiske amfiteatre.

– Det er litt rart å tenke på at det ble holdt slåsskamper her i gamledager, sier Tallak. Og at mange folk kom for å se på slåsskampene.

De store er så fine med de små

Janna Risdal Ånesland, mamma til Tallak, har selv vært med i korps, men er nå med på tur som korpsmamma for første gang.

– Jeg er veldig imponert over hvordan de store klarer å inkludere de små i miljøet, sier Janna.

Janna forteller om en episode i bassenget der 10-12 musikanter i alderen 8–20 år var med på en lek der mange stod i en ring og kastet ball til hverandre, og noen få stod i midten og skulle forsøke å få tak i ballen:

– En av aspirantene forsøkte å kaste ballen, men klønet det til og mistet den rett ved siden av Syver (19 år). Det ville være naturlig om Syver hadde valgt å ta opp ballen og kaste den selv. I stedet gav han ballen fint tilbake til aspiranten og oppfordret han til å prøve igjen. Sånne eksempler synes jeg at jeg ser mange av, sier Janna. – Miljøet i korpset er veldig bra, legger hun til.

Både voksne og barn har badet i bassenget hver eneste dag, noe som har vært både deilig og nødvendig i steikende sol og 30 varmegrader.

Aleksandra på tur med korpset for 5. gang

Aleksandra Stachewicz har vært med på tur med korpset flere ganger, og den årlige korpsturen er alltid et av sommerens høydepunkter. Men i år har hun gledet seg ekstra mye, siden korpset skulle på Europatur.

– Det beste med korpsturene er samholdet i korpset, og at vi får oppleve mye sammen som gruppe, sier Aleksandra. – Korpset er en fin plass å høre til.

I likhet med Tallak syntes Aleksandra også det var veldig gøy å marsjere i Verona.

– Det var ekstremt varmt da vi marsjerte i Verona, sier Aleksandra. – Men det var også veldig stas og høytidelig å marsjere her, legger hun til.

Vennskap mellom musikanter fra Birkeland og Tromøy

Det viste seg at både Tromøy Skolemusikkorps og Birkeland Musikkorps har låten «Månemannen» i sitt repertoar. Da passet det fint å slå sammen begge korpsene til et kjempestort korps på utekonserten i Verona. Dette var en opplevelse for musikantene å få være med på, og selv i 30 varmegrader, leverte musikantene og fikk strålende applaus fra publikum.

Flere av de eldste musikantene fra Birkeland har blitt godt kjent med musikantene fra Tromøy. På kveldene har de sittet ute sammen til langt på natt, og på dagtid har de spilt volleyball sammen.

– Vi kommer nok til å holde kontakten med flere av dem, sier Aleksandra.

Dirigentene i korpsene har også snakket sammen om å holde kontakten, så det er gode muligheter for musikantene til å møtes igjen.

Takk til sponsorene

Birkeland Musikkorps vil rette en kjempestor takk til alle sponsorene som har gjort denne turen mulig. Tusen takk til hovedsponsoren vår som er Birkenes Sparebank, og de andre sponsorene Birkeland Bil, Smartvent, Storemyr Dyreklinikk, Aanesland Treindustri, Jens Eide, Birkenes Regnskapskontor, Birkeland Elektro, Birkenesavisa, Scanflex, Kjetil Windsland, Haugeboprodukter, Folitech og Koab. Tusen takk også til alle dere i bygda som har kjøpt Hervik- og Jens Eide-produkter, og gitt oss flasker til flaskeinnsamlingene våre. Dette er alle i korpset veldig takknemlige for. Mottoet til korpset er «Gleden av å glede Birkeland», og vi håper vi kan gi noe tilbake til bygda gjennom spilling på 17. mai og andre arrangementer og spilleoppdrag i året som kommer.

 

Silje Stakland Tveiten

og Torunn Aanesland Strømme

Birkeland Musikkorps

 

____________________

Brukerskapt

 

 

BILDER:

 

(Alle bilder: Birkeland Musikkorps)