Årskonsert med stil

FEM ÅR: Kristine Nygård, Kristin Tjøntveit og Sander Herje fikk medalje etter fem år i korpset.

Stjerne og heder til musikantene.

– Dette blir skikkelig artig, for hemmeligheten i å holde på de unge musikantene er jo å ha det gøy. Det aller beste er jo nær man har det gøy, og lærer samtidig, sier Thor Egill Knutson.

I slutten av februar ble han valgt til leder av Birkeland musikkorps. Torsdag loset han publikum og korpset gjennom første del av årsfesten, som er felles for musikkorpset og Birkenes hornmusikk.

– I musikkorpset er vi nå rundt 30 musikanter, og det er jo en stund siden vi så slike tall. Jeg håper året vil bringe med seg god rekruttering slik at flere unge kan oppleve gleden av å spille, sier han.

Torsdag fikk tre medlemmer av korpset medalje for fem års innsats. Sander Herje, Kristine Nygård og Kristin Tjøntveit. Instruktør Anne Lise Dahl ble utnevnt til æresmedlem av korpset.

Samtidig fikk åtte aspiranter utdelt den blå genseren som viser at de snart er en del av det gode fellesskap. Siden i høst har de fått undervisning i trompet og baryton.

– Vi har stadig nye musikanter som kommer inn i korpset, og jeg synes det er flott å se at de glir rett inn og finner tona, sier dirigent Tone Holman.

Mens aspirantene må vente på å spille med de andre, serverte musikkorpset under konserten alt fra marsjer til filmusikk fra Hollywood. Hornmusikken fikk så en økt alene, før kvelden ble avsluttet med felleskonsert med begge korpsene.

– I gjennomsnitt øver musikantene 2,7 timer i uka. Dette har jeg regna meg fram til. Det betyr at det er noen som øver veldig mye, for jeg vet med sikkerhet at det er noen som ikke øver fullt så mye, sier Holman til latter fra salen.

Blant de aller yngste musikantene finner vi Adam Karolstachewicz. Han er en av mange unge lovende, som må sitte helt ytterst på stolen for å rekke ned til gulvet. Torsdag var det mange bein i lufta.

– Jeg synes det er veldig gøy å spille i korps, fordi vi øver mye, og har det gøy samtidig, sier Adam.

Han spiller saksofon fordi han hører på mora si.

– Mamma sa det var et kult instrument, og etter å ha spilt en stund er jeg enig, sier han.

En stund vil i hans tilfelle si ett år i Birkeland musikkorps. Dermed fikk han torsdag sin første stjerne på uniformen.

SAKSOFON: Adam Karolstachewicz har spilt saksofon i Birkeland musikkorps i ett år.

ASPIRANTER: Åtte aspiranter fikk torsdag sine blå gensere.

HORNMUSIKKEN: Birkenes hornmusikk i aksjon i gymsalen på folkehøyskolen.