Inga hjem med VM-sølv

(Foto: Privat)

I helgens World Championship stevne i Nyborg i Danmark gjorde Inga Johannsdottir fra Oggevatn en fantastisk innsats, og klatret til slutt opp på seierspallen. Sølvet i klassen over 70 kilo fikk hun etter en iherdig innsats og hele 335 repetisjoner med den 18 kilo tunge kula.

Inga ankom Nyborg til VM i Kettlebell fredag, før lørdagens konkurranser. Da var det åpningsseremoni der alle nasjonene viste frem utøverne sine. Norge hadde tre deltakere med, deriblant bygdas egen sterke kvinne, som eneste i en av kvinneklassene.

BA fulgte med på stream lørdag ettermiddag da Inga skulle i aksjon. Her fikk vi se en imponerende innsats gjennom samtlige 30 minutter. Hun utførte øvelsen etter reglene, og det tekniske var på plass ifølge dommerne. Naturlig nok var hun sliten de siste minuttene, men vi så andre ved siden av henne som slet enda mer da klokken tikket ned mot 30 minutter.

Dette fortalte Inga til BA etter konkurransen:

– Jeg var meget nervøs forut mitt løft lørdag. Grunnen var at jeg var gått opp i vekt på kula som jeg skulle løfte med. Jeg hadde aldri løftet med en 18 kilo tung kule i konkurranse før.

– Det gjorde at jeg var veldig usikker på mine egne evner, og hvordan jeg lå an i forhold til mine konkurrenter. Men de to gutta på laget, Anders Jacobsen og Aksel Ribu var med å oppmuntre meg før konkurransen, og det var en motivasjon, kan Inga fortelle.

– Vi så du jobbet hardt og godt gjennom hele øvelsen, uten å vite om hvor mange repetisjoner du tok. Ei heller på det tekniske som dommerne skulle følge med på. Hvordan ble så din egen dom, etter at VM øvelsen var gjennomført?

– Jeg var kjempefornøyd med egen innsats, og det var før vi fikk vite resultatene, som kom noe senere. Da det viste seg at det holdt til sølv, og ny personlig rekord var jeg ubeskrivelig glad. Vi var fem damer som kjempet om podiet i min klasse, og etterpå var jeg bare så stolt av meg selv.

(Foto: Privat)

– I forrige uke løftet jeg kula på trening og satte personlig rekord med 300 repetisjoner med løft. At jeg øker dette til 335 løft i konkurranse, er jeg naturlignok svært glad for. Det å løfte 6.030 kilo på 30 minutter skal koste, men etterpå var det en blanding av både gledestårer og svette, forteller Inga oss fra Danmark.

Inga kunne også fortelle at hennes to mannlige utøvere på Kettlebell-landslaget, gjorde en imponerende innsats, og nesten rent bord i sine ulike klasser. Totalt fikk Norge med seg fem gull og to sølv fra VMs første del.

For den råsterke utøveren fra Oggevatn, venter VMs andre del i Belgia til høsten som neste utfordring.

Bygdas nyeste VM -medaljør kommer hjem fra Danmark mandag, etter en vellykket helg.