Interpellasjon fra fem folkevalgte om kommunens reinholdstilbud til de eldre 

STOD FRAM. Inger Elisabeth Hansen (88) var en av de som i sist utgave av Birkenesavisa fortalte om hvor dårlig hun opplever kommunens tilbud om reingjøring i heimen sin.

Birkenesavisa skrev sist uke om hjemmehjelpstilbudet til Birkenes kommune, som eldre opplever som for dårlig. Fem av lokalpolitikerne har nå sendt inn interpellasjon til kommende kommunestyremøte.

Inger Elisabeth Hansen (88) fortalte at hun hadde takka nei til tilbud om en 1/2 time rengjøring i måneden.

Åsa Hørte (95) fortalte at hun har kun 1 time med kommunal rengjøring hver fjerde uke.

Linda Hye (Ap), leder av Utvalg for oppvekst, helse og velferd, uttalte etter å ha lest hvordan de to eldre kvinnene opplever kommunens tilbud:

– Dette er helt nytt for meg. Vi har vært bekymret for tjenestenivået etter flere omstillinger, men aldri hørt at det er på dette nivået. Når jeg hører dette, blir oppriktig lei meg. Slik skal vi ikke ha det i Birkenes! Vi må kunne levere gode tjenester.

Kommunens enhetsleder Tjenester til hjemmeboende, Trude Murberg, opplyste at tjenestene tildeles etter kriterier bestemt av kommunestyret.

Birkenesavisa presenterte i sist utgave også resultatene av kommunens egen brukerundersøkelse, som viser økende misnøye med hjemmetjenesten – og at Birkenes kommune ligger langt under landsgjennomsnittet.

Nå har fem lokalpolitikere sendt inn en interpellasjon til kommende kommunestyremøte, torsdag 4. november:

– Alle er enige om at våre eldre skal ha en trygg og verdig alderdom. Likevel forteller spørreundersøkelser og medieoppslag at ikke alle opplever kommunens hjelp til reinhold som tilstrekkelig. Hva kan innbyggerne forvente av det kommunale hjemmehjelpstilbudet i årene framover?

Interpellasjonen er undertegna Torbjørn Bjorvatn (KrF), Silje Bjørnarå Drangsholt (Sp), Anders Snøløs Topland (Sp), Gyro Heia (Sp) og Bjørn-Tore Hovland (Sp).