Robin passerte magiske 300 kilo i markløft 

302 KILO. Robin Pedersen satte flere personlige rekorder, deriblant dette løftet på 302 kilo i øvelsen Markløft under NM før påske. (Foto: Privat)

Bygdas sterkeste mann har igjen vært ute og konkurrert, og satt flere personlige rekorder. Robin Pedersen har på imponerende kort tid bygd seg opp til et kjent norsk navn i sin idrett.

Kraftpluggen har siden han begynte med idretten sin satt rekorder hele veien. At han nå allerede løfter så mye i de ulike øvelsene, forteller om en seriøs idrettsutøver som vil nå langt.

Mange timer med systematisk trening har nå ført han opp i norgeseliten, der rå kraft og teknikk er svært avgjørende.

Robin deltok i konkurransene Apollons, Markløft og Farmers Walk. Han var ifølge seg selv godt forberedt til stevnet i Stokke som pågikk før påske, nærmere bestemt 23. mars i år.

BA fikk en prat med den råsterke utøveren etter dette NM i enkeltøvelser.

– Jeg har hatt en bra oppkjøring før stevnet, og følte jeg hadde formen inne. Noe av målet var å sette personlige rekorder, samt kjempe om medaljer.

– Hovedmålet var å få personlig rekord i markløft og passere den magiske 300 kilo grensa. Og der fikk jeg full klaff. Jeg greide å løfte 302 kilo, og fikk en bronsemedalje for dette, noe jeg er strålende fornøyd med. Gleden kan nok også ses igjen på bildet, da jeg skjønner at jeg har greid løftet, som var ny rekord for min del med 17 kilo.

– For en milepæl, det var helt magisk, uttrykker Robin.

– Da jeg i tillegg greide å perse i de to andre øvelsene, så må jeg si det var en kjempedag i NM i enkeltøvelser.

117 KILO OVER HODET. Også i «Apollons press» ble det ny personlig rekord. (Foto: Privat)

– I «Apollons press» over hodet så endte jeg opp på 117 kilo. Det holdt dessverre kun til en 9. plass. Men det var ny pers med 7 kilo, fra NM i januar, og derfor var jeg naturlignok fornøyd med den også. Øvelsen er for øvrig svært tøff, for stanga er 50 millimeter tykk og svært glatt, forteller Robin om øvelsen der man også må være sterk i klypa, og være eksplosiv.


FARMERS WALK. I øvelsen Farmers Walk gikk Robin Pedersen 3 meter med 150 kilo i hver hånd. (Foto: Privat)

– I «Farmers Walk» er det om å gjøre å gå tre meter med mest mulig vekt i hver arm. Der endte jeg opp med 150 kilo i hver arm, og perset med 10 kilo også der. Det ga meg en ny 3. plass og medalje.

– Helgen ga en utrolig motivasjon til å sette nye mål i karrieren, avslutter en stolt vinner til BA.

27-åringen har som neste mål å delta på «Stone of Strength» på Vinstra i juni.

Vi gratulerer med imponerende resultat!