Robin imponerte med 3. plass i NM

IMPONERENDE PALLPLASS. Her får Robin Pedersen (til høyre) sin pallplass-opplevelse, og en bronse i en kruttsterk konkurranse. (Foto: Privat)

Bygdas sterkeste mann, Robin Pedersen, var i aksjon i helgen i Oslo, da Norges Styrkeløft Forbund arrangerte NM i enkeltøvelser, i Domus Athletica arena. 28-åringen deltok i flere av disse øvelsene og gjorde en kjempeinnsats i mesterskapet.

Det var først og fremst i øvelsen med atlas-stein han imponerte mest, hvor han kom helt opp på seierspallen.

ATLAS-STEIN PÅ 167 KILO. Her med ryggen til, løfter Pedersen en rund stein med en imponerende vekt. (Foto: Privat)

– Denne øvelsen gikk jeg helt blindt inn i, og hadde aldri øvd på øvelsen før. Men jeg overrasket meg selv og løftet en stein på 167 kilo. Før øvelsen håpet jeg på å løfte mellom 130 og 140 kilo, så det ble virkelig en god opplevelse, forteller han til BA.

– Det ga meg en 3. plass, der jeg la erfarne folk bak meg på resultatlista. Den smakte virkelig godt.

I de andre øvelsene imponerte han med løft og styrke vi vanlige mennesker bare kan drømme om. Robin har nettopp begynt med idretten sin og holdt på bare i litt over ett år. Han nådde ikke opp på pallen i sterk konkurranse med mer erfarne utøvere i de andre øvelsene, men har virkelig noe å komme med i fremtiden.

– Vi hadde kun tre forsøk i hver øvelse. Det var om å gjøre å løfte mest mulig vekt i alle øvelsene, på de tre forsøkene. Dermed måtte man være taktisk å finne riktig vekt i første forsøk, og utover.

IKKE HELT FORNØYD. I øvelsen Stokkpressen, fikk Pedersen vekta på 110 kilo over hode. Dette var han ikke helt fornøyd med, og vil selv se denne vekta øke godt i fremtiden. (Foto: Privat)

– I øvelsen «Stokkpressen» var jeg ganske fornøyd. Dårlig oppkjøring på grunn av en overbelastet underarm gjorde at jeg ikke fikk trent optimalt. Jeg mista 7-8 uker med stokktrening, så jeg kan si meg fornøyd med at jeg fikk 110 kg opp over hodet i det hele tatt.

– På markløften bommet jeg litt på, siden jeg «kastet bort» et forsøk med å starte på for lett vekt på første forsøket mitt. Jeg startet med 280 kg litt fordi jeg var litt usikker på hva jeg kunne klare i øvelsen. Jeg burde heller tatt åpningsløftet mitt på 300 kg, slik at jeg kanskje kunne dratt 350-360 kg på siste løft fremfor 340 kilo som jeg tok i siste løft.

Han forteller om en flott NM-opplevelse, der han har fått mye mer erfaring etter å ha løftet utrolige mengder kilo. Og målsetningen er klar for den sterke borkisen.

– Nå er det neste målet å bli klar til å debutere i Norges Sterkeste Mann i september.