Været spilte ikke på lag under lørdagens Brukt- og delemarked

UNGE KREMMERE. Ingrid Sørlien Flakk og Marthe Flakk Thomassen er allerede erfarne kremmere etter flere år med salgsbod på delemarkedet. De var fornøyde med salget av leker og perlede armbånd.

Det var mange som fulgte nøye med på værmeldingene fram mot delemarkedet, som ofte er Birkelandsdagenes store publikumsfavoritt. Et godt markedsvær gir alltid folkefest under markedet. Slik ble det ikke.

De dystreste værprognosene slo til, og regnet kom ganske presist da markedet åpnet klokka ni på lørdags morgen. Utover dagen kom det flere regnbyger, bare avbrutt av mindre opphold i regnværet. Likevel var det en del folk som kom innom, og de som kom innom virket å trives godt blant veteranbiler og salgsboder.

Positiv til tross for været

– Været er veldig avgjørende for oss, sier Atle Uldal i Skiskyttergruppa.

Sammen med Fotballgruppa og Agder Motorhistoriske klubb (AMK) står de som arrangør av markedet, godt hjulpet av kommunens kulturleder Wenche Flaa Eieland.

– Det var selvfølgelig ikke drømmeværet for oss, likevel ser det ut som det har vært en del folk innom likevel, sier Uldal videre, når BA prater med ham dager derpå.

– Jeg ble litt forstøkt når jeg så tallene, og det var klart flere innom enn jeg hadde trodd, sier Uldal. Vi har ikke oppsummert helt ennå, men det ser ut til at det har vært en plass mellom 1200 og 1400 mennesker innom Birkenesparken. Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes med den strålende dagen vi hadde under fjorårets arrangement, men det ser likevel ut som at vi får et lite overskudd, legger han til.

Fornøyde kremmere

Pål Fidjeland og kona Emilie Suggelia Fidjeland var blant de utstillerne som opplevde mest etterspørsel på sin salgsbod, og var strålende fornøyd med salget.

KJEMPEFORNØYD». På tross av dårlig vær var Pål Fidjeland og kona Emilie Suggelia Fidjeland kjempefornøyde med besøket og salget. De hadde tatt med seg en henger av gamle møbler og inventar fra huset «Øygården» på Håbesland, og fikk solgt store deler av lasset.

Paret kjøpte småbruket Øygarden på Håbesland for ett år siden. De tømte da huset, og møbler og inventar fra fire stuer ble da stablet på låven. Siden har de renovert huset, og nå var tiden kommet for å kvitte seg med noe av det. Store deler av møblene fra den fullastede hengeren fant seg nye eiere i løpet av dagen.

Fornøyde var også flere av de unge kremmerne på markedet. Ingrid Sørlien Flakk og Marthe Flakk Thomassen har flere ganger tidligere stilt ut på markedet. De selger leker og perlede armbånd.

– Det er gøy, og vi tjener penger, sier Ingrid.

Til tross for været har de hatt en del besøk, og fått solgt litt av varene.

TRIAL. Trialgruppa i Herefoss fikk vist frem ferdighetene sine, og holdt en liten oppvisning.

Amerikansk bildrøm

En viktig del av Brukt- og delemarkedet er bilutstillingen.

VETERANBILER. 100-120 veteranbiler prydet gressmatta i Birkenesparken.

Noen ble nok skremt fra å dra sine nypolerte glis ut i det dårlige været, men 100-120 biler lokket flere skuelystne ut for å beundre «glisene» på gressmatta. Tema under årets bilutstilling var amerikanske biler, og Anne Grethe Ramse var en av de lokale som viste frem sin stolthet, en Pontiac Firebird 1969-modell.

– Jeg har alltid vært interessert i amerikanske biler, innrømmer hun.

AMERIKANSK BILDRØM. Anne Grethe Ramse fra Håbesland stilte ut sin stolthet, en Pontiac Firebird 1969-modell.

Firebirden, med registreringsnummer I-9000 er hun blitt veldig glad i. Hun kjøpte den i Tønsberg i 1999.

– Jeg hadde kikket etter bil en stund, men jeg ville i utgangspunktet ha en mindre bil, ikke de store «sloddene». Jeg reiste til Tønsberg og Phoenix US Cars for å se på en Mustang, men oppdaget at den ikke var i god nok stand. Da så jeg denne, og falt øyeblikkelig for den, sier hun.

Bilen har en 350 kubikktommers motor, og har fortsatt originallakken, «Huggerorange».

– Jeg har aldri angret på kjøpet. Jeg prøver å bruke den så ofte jeg kan, blant annet for å reise rundt på treff.