Markedsdag med mange aktiviteter

ARRANGERER MARKEDSDAG. Leder i håndballgruppa Jenny Terese Imenes, Inger Slågedal fra museet, Rita Esperås fra håndballgruppa, Kjetil Aamlid fra Birkenes Sparebank, Wainy Aamlid fra håndballgruppa og Wenche Flaa Eieland fra kommunen. Geir Atle Ellingsen var ikke til stede. (Foto: Kristoffer Hunstad)

Birkelandsdagene starter med markedsdag fredag 18. august klokka 14. Den dagen skjer det mye på Strøget og på Tobias Jorde.

– Dette blir en dag for hele familien, og vi oppfordrer alle til å legge turen til jordet og Birkeland sentrum disse timene, det skriver arrangørene i en pressemelding.

Utover dagen blir det ulike aktiviteter for barn og unge med hinderløype, frisbeegolf, skattejakt, ansiktsmaling med mere. Vi får besøk av en vandrende klovn og kanskje også elgen Birk dukker opp.

Marikken flytter ned på jordet, og det blir stort moteshow med musikk og garantert god stemning.

Birkenes Sparebank sponser gratis barne- og familiekonsert med bandet «Naboen min» som kommer fra Vestlandet. I 2018 vant bandet Spellemannsprisen for beste barneplate. «Birkeland Soul Kids» blir også med. Dagen avsluttes med god gammeldags slåttonn.  Slåttekarer og slåttedamer vil slå blomsterenga. Inger Slågedal informerer om slått før i tida.

Butikkene i sentrum oppfordres til å ha ekstra tilbud og aktivitet denne dagen. Vi håper det er flere som ønsker salgs- eller infostand slik at det blir skikkelig liv på Tobias Jorde denne fredagen. Spesielt ønskes matboder velkommen slik at folk kan få seg en bite mat istedenfor å spise middag heime, står det videre å lese i pressemeldingen.