Utdeling av gratis mat nå siste uka før jul

TAKKNEMLIG MOTTAKER. Å ta imot matpakker, nå like før jul betyr mye for mange. Her gir Gøran Frigstad ved Birkenes Frivilligsentral noen poser julemat og annet godt.

Tirsdag formiddag denne uka var det hektisk aktivitet i kantina på kommunehuset. Ansatte og en gruppe frivillige pakket mat og gaver, som skal bli gitt bort til de som trenger det mest denne jula.

Fra Avigo var det kommet inn 100 fruktkurver som skal deles ut.

FRUKTKURVER. Avigo har levert 100 fruktkasser til Birkenes. De nærmeste dagene deles de ut til familier i kommunen. (Foto: Birkenes kommune/Anne-Karin H. Tveide)

Frivilligsentralens juleaksjon innbragte mange gaver fra kommunens innbyggere og næringsliv, inkludert gaven fra Birkenes Sparebank på 200.000 kroner, og Juledryss fra Spareskillingsbanken. Disse midlene har resultert i at mer enn 60 familier kan gå julehøytiden i møte med både julemiddag, og annet godt som hører høytiden til. I tillegg til dette har Agder Røde Kors levert julepakker til rundt 50 familier, som skal bli levert ut de nærmeste dagene.


PAKKER MATPOSER. BA treffer Mariane Sønju Hagestad og Ragnhild Stølen, som er noen av de frivillige som bidrar i arbeidet, mens de pakker de siste matposene. De setter stor på å kunne være på det de synes er et veldig meningsfylt arbeid.

Matpakkene inneholder ribbe eller kalkunfileter, julepølser, medisterkaker, baguetter, chips, brus og annet godt, både til julemiddagen, og litt til de andre dagene i jula.

BA har også tatt en prat med noen av de som har gleden av å ta imot matpakkene til jul.

Tobarnsmoren «Lisa», som gjerne vil være anonym, forteller at hun er veldig takknemlig over å få litt hjelp i en økonomisk anstrengt tid før jul.

– Strøm, og alt annet er dyrt nå. Det merker vi godt, og jeg er derfor kjempeglad og veldig takknemlig over å kunne få denne matpakken og fruktkurven nå. Jeg kjenner på at situasjonen både for meg og barna blir lettere. Samtidig inspirerer det meg, og jeg får lyst til å bidra mer for andre. Kanskje det er andre som trenger noe, og jeg kan hjelpe, sier hun.