– Julehjelp i Birkenes

FRIVILLIGSENTRALEN. Leder Anne-Karin H. Tveide. (Arkivfoto)

Birkenes Frivilligsentral vil informere om at vi i år, som i fjor, vil ha et samarbeid med Røde Kors Agder, Avigo og Frimat i Lillesand om å kunne gi noe hjelp til mennesker som sliter med å få endene til å møtes i forhold til juletiden. Før jul i fjor delte Røde Kors ut 170 gaver i Birkenes, Avigo delte ut 85 fruktkurver, og Frimat 7 matkasser. I tillegg hadde Birkeland Hårstudio gratisklipp en søndag i begynnelsen av desember, noe de også vil gjøre i år. De kontakter samarbeidspartnere fra i sist år.

I fjor formidlet vi kontakt mellom forskjellige offentlige instanser, og samarbeidspartnere som nevnt over. Disse instansene (bl.a. skolene, Helsestasjon, Psykisk Helse, Flyktning tjenesten og Barnevern) formidlet videre til sine, som kunne søke Røde Kors om gaver, og de meldte inn antall som kunne ha glede av fruktkurver.  Frivilligsentralen sponset med ekstra julemat i matkassene Frimat kjørte ut til de faste mottakerne i bygda.

Situasjonen for Røde Kors Agder i år, er at de har fått tilført bare 20 prosent av midlene de fikk i fjor til julegaver. De ønsker å gi et tilbud til Birkenes, men for at de skal slippe å si nei til noen av de som trenger gaver til barn under 18 år, er de avhengig av støtte. Frivilligsentralen har noe midler, bl.a. fra Birkenes Sparebank, men det trengs mer. Vi har sett og hørt at mange ønsker å bidra på en eller annen måte, og for eksempel foreslått et «julegavetre» tilsvarende det de har i Vennesla. Siden Røde Kors er inne i bildet her, med gode rutiner og masse erfaring, vil vi i alle fall i år la det med gaveønsker gå gjennom dem. De vil sende ut sine skjemaer til skoler og lignende som i fjor. Frivilligsentralen kan også ha liggende skjemaer som kan hentes for å fylle inn ønsker, og sende til Røde Kors. Vi ønsker sammen med Frimat å kunne tilby matkasser til flere enn de 7 som var aktuelt i fjor. Og Avigo kan bidra med mange flere fruktkurver.

Den måten vi velger at bygdefolk, foreninger og evt. bedrifter kan bidra på i år, er ved å vippse penger til et vippsnr. som blir opprettet for Frivilligsentralen, eller evt. få et kontonummer til kommunen som midler kan overføres til (og merkes med julehjelp). Vippsnr. og øvrig info blir publisert på Frivilligsentralens og kommunens nettsider og Facebooksider når det er helt klart.

Det er også andre som har juleaksjon i bygda, og det vil gjøre at enda flere kan få hjelp. Så disse tilbudene skal ikke konkurrere, men heller være utfyllende.

 

Gøran Frigstad

Anne-Karin H. Tveide

Birkenes Frivilligsentral

 

_______________

Brukerskapt