Tre trinn for mer julestemning

BIRKELAND MUSIKKORPS. Julestemningen kom tidlig sigende innover benkeradene i kirka når Birkeland Musikkorps under ledelse av dirigent Tone Holman spilte de kjente og kjære julesangene. Gunvor Hofseth vikarierte som prest, og var innom adventstidens forventning og lengsel i sin lille preken.

Søndag tok de nær 250 tilhørerne i Birkenes kirke tre skritt nærmere den gode julestemninga.

BIRKENES BYGDEKOR. Bygdekoret ledet av Diana Siaudvytyte bidro med flere julesanger, og det var også gode muligheter for å være med på allsang.

Først slo Birkeland Musikkorps an tonen med flere kjære julesanger denne 2. søndagen i adventstiden. Birkenes Bygdekor og Birkenes Hornmusikk fortsatte med sang og toner i den stemningsfylte desemberkvelden.


BIRKENES HORNMUSIKK. Ledet av dirigent Ellen Holte bidra Birkenes Hornmusikk i den tradisjonsrike julekonserten. Det har tidligere vært andre korps og orkestre involvert, og Hornmusikken har med kun en koronapause vært involvert hvert år siden 1974.

– Advent handler om forventning og lengsel. Det de fleste av oss lengter mest etter er å være sammen med våre kjære i jula innledet vikarierende prest Gunvor Hofseth, før hun ønsket menigheten og den utvidede «familien» velkommen til førjulskonserten.

Kirketjener Harald Mo Birkenes hadde talt opp de fremmøtte og registrerte at det tross litt dårlig vær var like mange tilhørere som under fjorårets konsert. Det kan kanskje fortelle noe om at denne førjulskonserten er en viktig begivenhet for å bygge opp julestemninga før jul, og at den vil de ha med seg uansett.