Nå kan du glemme kontantene

VIPS: Leder av Birkeland musikkorps, Thor Egill Knutson, er fornøyd med at korpset nå kan motta penger over mobiltjenesten Vipps.

Med et vips kan du støtte musikkorpset økonomisk over telefonen.

– For oss er dette en veldig positiv utvikling, som gjør det lettere for oss å samle inn penger til musikkorpsets arbeid, sier leder av Birkeland musikkorps Thor Egill Knutson.

Vipps har de siste årene etablert seg som landets mest populære betalingsapplikasjon for mobiltelefoner, og gjør at du kan overføre penger til privatpersoner med et lite tastetrykk. Som en av de første frivillige organisasjonene i landet, kan nå musikkorpset ta mot penger på denne måten.

– Gjennom denne tjenesten kan folk gi oss økonomisk støtte veldig enkelt, og de kan selv velge hvor stort beløp de vil gi. Under våre arrangementer blir det lettere å betale med noe annet enn kontanter, og gjennom året håper vi folk vil støtte oss når de har mulighet, sier Knutson.

Som Birkenesavisa meldte i februar gikk Eika-gruppa inn på eiersida i Vipps, og dermed er også Birkenes sparebank tilknyttet tjenesten. Bankens egen Per Johan Flaa er også kasserer i korpset, og dermed lå alt til rette for å bruke musikkorpset som prøvekanin.

– Vi trenger nye instrumenter, og er avhengig av penger utenfra. Til høsten trenger vi to nye baryton, vi må antageligvis bytte noen trompeter, og vi håper å kunne kjøpe et ordentlig trommesett. Vi har med andre ord en del utgifter som vi bør bruke penger på, sier han.

Mange av instrumentene korpset råder over er gamle, og flere trenger reparasjon.

– Folk uten tilknytting til musikken kjøper gjerne lodd av oss, og vi opplever en stor støttende ånd på Birkeland. Denne tjenesten gjør det lettere for oss, og lettere for giverne. Hvorvidt det blir en knakende suksess gjenstår å se, sier Knutson.

Vipps-nummeret til Birkeland musikkorps er 102729, og her skal du få opp en meny over ulike pengegaver. Under arrangementer kan musikkorpset endre denne menyen til å tilpasses hva de selger av varer eller lodd.