Thom Jarle Thomassen gir seg som Birkenes-trener

(Arkivfoto: Bjørn Vidar Senum Lie)

Etter suksess-sesongen i år der Birkenes sitt A-lag rykket opp til 4. divisjon, er det nå klart at Thom Jarle Thomassen gir seg om hovedtrener etter bare en sesong. Spillerne ble informert på et spillermøte mandag.

Det var planen at treneren bak opprykket skulle fortsette den viktige jobben, også neste sesong. Slik blir det ikke.

Leder av fotballgruppa i BIL, Kjetil Aamlid, forteller følgende til BA.

– Vi ønsket å ha med oss Thom Jarle videre, og det var også planen hele veien. Men så har det dukket opp ting i det siste, som har gjort det mer usikkert. Jeg har visst at det kunne gå slik en stund, men håpet i det lengste at han kunne fortsette.

– Nå må vi ut og finne en ny trener så raskt som mulig. Det er ikke enkelt å finne noen med de kvalitetene vi ønsker, men vi er allerede i gang med å sondere terrenget.

– Vi samlet spillerne til et spillermøte mandag på Idrettshuset, og informerte om at Thom Jarle ikke blir med videre, forteller Aamlid.

Birkenes sikret opprykket mange kamper før sesongslutt og var klar for 4. divisjon allerede 23. september, da de spilte 2-2 mot Tigerberget. 30. oktober, etter 4-2 seieren over Øyestad, ble det også klart at Birkenes ble seriemestere, og dermed kretsmestere.

– Utrolig gøy! Det var vel ikke mange som forventa dette da vi starta opp, men vi har hatt en OK tropp, og måten jeg vil at de skal spille fotball på tror jeg har passa Birkenes. Dette sa den avtroppende treneren til BA da seriegullet var sikret mot Øyestad.

Det er ikke kjent hva treneren gjør videre. Thomassen var en kjent goalgetter på Sørlandet på 90 -tallet og fikk blant annet tre kamper for Start i 1994, da han spilte mot Brann, Strømsgodset og Viking.

Thom Jarle Thomassen er utvilsomt en trener med lang fartstid og med rutine fra fotballen på Sørlandet.