Sjømannskoret Hermanos for første gang på Birkeland

FOR FØRSTE GANG. Hermanos feirer 30-års jubileum neste år, men det er første gang de har holdt konsert på Birkeland.

Mange hadde sett frem til en konsert med sjømannskoret Hermanos fra Lillesand, og 50-60 av den litt eldre garde i bygda var møtt opp for å få med seg konserten.

Onsdagstreffene er i regi av Birkenes Frivilligsentral, og onsdag denne uka var aktivitetssenterets lokaler byttet ut med Tobias Jorde, og et populært besøk av Hermanos fra Lillesand.

Det spanske ordet Hermanos oversettes som brødrene, og er et sjømannskor som ble startet i 1994 i regi av Lillesand Sjømannsforening.

Tross sin snart 30-årige historie har koret fra nabokommunen aldri tidligere opptrådt i Birkenes.

POPULÆRT. Mange benket seg foran scenen når seniortreffene innbød til konsert med Hermanos på Tobias Jorde.

Anne-Karin Haugstulen Tveide ved Frivilligsentralen kunne fortelle at de startet opp med konserter på seniortreffene under koronaen.

– Det var så stor suksess at det vil vi gjerne fortsette med, sier hun.

Gunvor Hofseth var blant dem som hadde tatt turen til Tobias Jorde denne formiddagen.

– Jeg gleder meg til dette. Det er alltid herlig å høre et godt mannskor, sier hun.

Konserten var todelt, bare avbrutt av en liten pause med kaffe og is, og publikum fikk blant annet høre irske sjømannssanger, og noe fra Erik Bye. Medlemmene i sjømannskoret er i all hovedsak fra Lillesand, men vi treffer et lokalt innslag i kaffepausen mellom de to settene.

LOKAL. Vi fant en lokal representant i koret. Dag Hildebrandt satt stor pris på å kunne ta med seg resten av koret på et birkelandsbesøk.

Dag Hildebrandt var litt nølende i forhold til å kalle seg birkenesing, men venndølen har bodd de siste 17 årene på Birkeland.

– Det er utrolig moro å være med her. Det er et kor med veldig godt humør, slår han fast.

Han fortalte at de er mye ute og synger med koret.

– 17. mai sang vi både ved rådhuset og på Dovreheimen i Lillesand. Vi hadde også oppdrag når båten «Hestmanden» besøkte Lillesand. Senere i år skal vi synge på Verven kystkultursenter, og under Tall Ship Races i Arendal.