Økende rølp – kommunen ber foreldre om å ta ansvar for barna sine

RØLP. Tetting av toaletter er en av ugreiene som er blitt gjort.

Onsdag ettermiddag la Birkenes kommune ut en sak på nettsida si, knytta til «en økende tendens til rølp og ugreie fra enkelte grupper».

– Dette har vært tiltakende den siste tiden og fører til skade på fellesarealer.

– Knusing av lykter, tetting av offentlige toaletter, nedgrising av offentlig bygningsmasse er noen eksempler på det.

Det er kommunens enhet for teknisk forvaltning og drift som skriver dette.

– Vi vil henstille foreldre om å ta ansvar for barna sine. Det er foreldrene selv som er de viktigste rollemodellene og som kan hjelpe til med å tydeliggjøre hvor grensene går.

– For kommunens del fører slike ekstra hendelser til at utgiftene våre øker, og vi må prioritere bort andre ting. Vi har allerede en krevende økonomisk situasjon på driftssiden i kommunen, og slike ting tar tid og penger å rydde opp i. Dette er ressurser som vi gjerne skulle brukt på å gjøre det hyggelig og greit for alle på kommunens offentlige arealer og ikke på å rydde opp etter andres utagering.

Kommunen skriver at de ønsker at det gjøres opp for hærverket.

– Det er lov å gjøre feil, og vi gjør alle noe dumt iblant (og også dine barn). Da setter vi enormt stor pris på at man sier ifra, beklager og gjør opp for seg på et vis.

– Det er viktig å understreke at de aller fleste barn/tenåringer/ungdommer ikke gjør slike ting, men en overaskende stor minoritet bidrar til at det skjer.

– Ta gjerne en ekstra prat med ditt barn om hva det vil si å være en del av et samfunn, avslutter kommunen si henstilling.

BA er kjent med at knusinga av lykter gjelder nedfelte spot-lys i scenegolvet på Tobias Jorde.