Nok et NM-gull til Kenneth Bjorvatn

NORGESMESTER. Kenneth Bjorvatn hoppet til gullmedalje i det innendørs norgesmesterskapet i friidrett i helgen. (Foto: Skjermdump NRK/Birkenes kommune)

Kenneth Bjorvatn tok denne helgen sin tredje tittel i helgens innendørs norgesmesterskapet i friidrett i Bærum.

Han hadde store forventninger til mesterskapet og innfridde i år igjen i sin favorittøvelse. Lengde uten tilløp. Han startet godt med tre hopp på 3,42 meter – 3,43 og 3,42 før han avsluttet med 3,33 – 3,18 og 3,36. Han var i realiteten aldri truet, og nærmest kom Joachim Peter Skjønhaug med et bestehopp på 3,29.

– Gull er gull, og jeg er selvfølgelig fornøyd med det. Men jeg setter en høy standard for meg selv, og er alltid på jakt etter å forbedre meg. Jeg hadde kontroll i konkurransen, men årets resultat var noe ned fra i fjor, og det er jeg ikke helt fornøyd med, forteller han.

– Jeg har prioritert å trene styrke, men jeg har ikke trent så mye på hoppteknikken i det siste. Det har vært få hopp i år. Jeg «gønner» på i hvert hopp, og ble nok litt tom på de siste forsøkene, sier den tredoble norgesmesteren.

EDEL MEDALJE. Kenneth Bjorvatn, Birkenes IL, mottar sin gullmedalje i helgens NM. (Foto: Privat)

Neste steg for 25-åringen er videre trening i målet etter å forbedre seg. Han har bestenotering på 3,63 fra trening i Grimstad, i stevnesammenheng har han 3,53 som best. Nå jakter han videre mot personlig rekord, og ikke minst målet om norgesrekorden på 3,71. Det blir noen stevner i mars, kanskje i Grimstad, så får vi se om rekordene står for fall allerede da.