BIL-gutta knuste Søgne

SEIERSJUBEL. BIL-gutta jubler for sin 16. seier på 17 kamper i årets 5. divisjon. Bak fra v.: Lukas Stordal, Eivind Flaa, Håkon Suggelia, David Christiansen Harbones og Einar Ytrehus. Foran fra v.: Tallal Tareg Mohamed, Edvard Wisløff-Ohrvik, Nicolai Aas, Knut Arild Espegren, Kenneth Fossdal, Kristoffer Suggelia, Jonas Sæter Sundtjønn, Michael Tallaksen Crowe, Viktor Frigstad og Jon Frigstad.

Birkenes leda 5-0 etter en forrykende førsteomgang, og ga seg ikke før det sto 7-1 i mandagens 5. divisjonsoppgjør i Birkenesparken.

– For en førsteomgang!

Utbrøt en begeistra BIL-trener Thom Jarle Thomassen etter kampslutt. Søgne kom til Birkenesparken som tabelltreer med to seire på de to siste kampene.

– Dette Søgne-laget er kanskje det beste i divisjonen akkurat nå, hevda BIL-treneren før kampstart. Det holdt ikke mot et usedvanlig aggressivt hjemmelag. Hvittrøyene gikk ut i hundre og skapte en dobbeltsjanse før det var spilt 20 sekunder. Anført av juniortalentene Eivind Flaa og Tallal Tareg Mohamed pressa birkenesingene gjestene til å gjøre feil, og da ni minutter var spilt kom Flaa alene med Søgne-keeperen og satte inn 1-0 fra 16 meters hold. Minutter etter drar Tallal Tareg Mohamed seg inn mot midten av Søgnes 16-meter og lobber ballen over Søgne-keeperen og like til side for mål. Ti minutter seinere tråkler Tareg Mohamed seg helt inn til hjørnet av femmeteren og sender ivei et knallhardt skudd som keeper halvklarerer. Jon Frigstad er årvåkent frampå og putter returen i nettet fra et par meters hold.

Total BIL-dominans

Det blir innledningen til en periode med total birkenesdominans, bare avbrutt av sporadiske Søgne-kontringer. 25 minutter er spilt når Tareg Mohamed skjærer inn fra venstrekanten og fyrer av fra 18 meters hold. Keeper får ei hånd på ballen, men skuddet er såpass hardt og velplassert at ballen fyker i nettet helt inne ved stanga. Det står 3-0. Søgne-forsvaret har store problemer med å temme de unge BIL-angriperne, og åtte minutter før pause er de frampå igjen. Jon Frigstad forfølger en Søgne-forsvarer og nærmest takler inn et innlegg fra høyrekanten. I kamp med keeper og midtstopper får Eivind Flaa ei tå på ballen og sender den videre til Tareg Mohamed som kan trille inn 4-0 i åpent bur. Like etter er Flaa på farta igjen, denne gang på høyrekanten. Toppscoreren løfter blikket og ser Nicolai Aas alene på femmeteren. Det flate harde innlegget ekspederer “Nico” enkelt i nettet fra kort hold.

BIL snytt for straffe

I andre omgang synker tempoet naturlig nok en smule, og Søgne får også være litt med på moroa. 24 minutter ut i omgangen blir hjemmelaget snytt for et soleklart straffespark når Knut Arild Espegren vipper ballen forbi en Søgne-forsvarer og blir stoppa med ei real hockeytakling. Dommeren, som står få meter unna, lar imidlertid spillet gå. Få minutter etter får Søgne sitt trøstemål ved Georg Karlsen, som drar seg forbi to BIL-forsvarere og keeper og setter ballen i åpent mål. Gjestene prøver å legge press på hjemmelaget, men i stedet slår hvittrøyene tilbake. Fire minutter før full tid vinner en hardtkjempende Eivind Flaa en duell med keeper og midtstopper og får pirka ballen til Knut Arild Espegren, som setter inn 6-1 omtrent fra straffemerket. Tre minutter på overtid leiker Flaa med søgneforsvaret; i duell med keeper og begge stopperne vipper han med seg ballen og triller inn sitt andre og hjemmelagets sjuende mål for kvelden.

Seieren sender Birkenes opp på tabelltoppen igjen, to poeng foran Tigerberget, med like mange kamper spilt. Lørdag møter hvittrøyene nettopp Tigerberget til toppoppgjør på Solsletta i Tveit.

KAMPFAKTA

Birkenes – Søgne 2  7-1 (5-0)

Bane: Birkenesparken, kunstgress

Mål: 1-0 (9) Eivind Flaa, 2-0 (20) Jon Frigstad, 3-0 (25) Tallal Tareg Mohamed, 4-0 (37) Tareg Mohamed, 5-0 (41) Nicolai Aas, 5-1 (72) Georg Karlsen, 6-1 (86) Knut Arild Espegren, 7-1 (45+3) Flaa

BILs lag (1-4-5-1): K. Fossdal – E. Wisløff Ohrvik, M.T. Tallaksen Crowe, E. Håkedal Tveite, V. Frigstad – T. Tareg Mohamed, N. Aas, H. Suggelia, L. Stordal, J. Frigstad – E. Flaa. Innbyttere: K.A. Espegren, D. Christiansen Harbones, J. Sæter Sundtjønn, Kristoffer Suggelia, E. Ytrehus

Dommer: Shkelzen Morina, Våg FK

Publikum: Ca. 80